ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ Γ.Σ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ(26/09 και ώρα 7.30μμ) ΣΤΟ 3Ο ΛΥΚΕΙΟ.

Ø ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΠΙΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΜΕ ΤΟ «ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ» ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ(ΕΕ-Δ.Ν.Τ-Ν.Α.Τ.Ο)

Ø ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

Συνάδελφοι, η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με τις κυβερνητικές διακηρύξεις για τη δήθεν «ομαλή και εύρυθμη» λειτουργία των σχολείων και .. το τέλος των μνημονίων(!), το οποίο μεταφράζεται σε ακόμη πιο δραματικές περικοπές για την παιδεία, όπως δείχνουν οι προκλητικά μειωμένες προσλήψεις των αναπληρωτών, που δεν καλύπτουν ούτε το 1/3 των διοικητικά καταγεγραμμένων κενών(π.χ 165 κενά γενικής παιδείας και 55 προσλήψεις) , όπως επιβεβαιώνουν στα σχολεία κάθε κατηγορίας(Γυμνάσια-Λύκεια-ΕΠΑ) οι συγχωνεύσεις τμημάτων που αποκαλούνται ως «ολιγομελή», παρακάμπτοντας θεμελιώδεις παιδαγωγικές αρχές και σταθερά αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος, όπως αποδεικνύει η αλληλοεπικάλυψη των ειδικοτήτων και η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών σε τρία(3) και ακόμη περισσότερα σχολεία.

Παράλληλα, η κυβέρνηση της δήθεν «αριστεράς» κατέθεσε το σχέδιο νόμου για το «Νέο Λύκειο» που αναπαράγει και επιτείνει τις κοινωνικές ανισότητες , επιβάλλοντας ένα στυγνό καθεστώς μορφωτικού αποκλεισμού των πολλών και φτωχών από το σχολείο των «αρίστων», που θα λειτουργεί με βάση τις «Νέες Δομές» του αποκεντρωμένου και ασφυκτικού ελέγχου, της «αξιολόγησης»-Διαβάθμισης-Απόλυσης, της άρσης της μονιμότητας, της γενικευμένης ελαστικής απασχόλησης και της ιδιωτικό-οικονομικής λειτουργίας. Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η μνημονική πολιτική της φοροληστείας, του μισθολογίου της πείνας, των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, της αφαίμαξης της μικρής ιδιοκτησίας και της φτωχής αγροτιάς και μεγενθύνεται το φάσμα της ανεργίας. Συγχρόνως, η βαρβαρότητα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής και η άνοδος του φασισμού στην Ευρώπη αποκαλύπτει, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, που χτίζει τα τείχη της απόρριψης των προσφύγων, δηλ των θυμάτων των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεών της και μεταφράζει τον πολλαπλά προβαλλόμενο… « ευρωπαϊκό δημοκρατικό και εργασιακό παράδεισο» σε κατασταλτικά μέτρα και σε διόγκωση της ανεργίας.

Σε αυτές τις συνθήκες που επιτείνεται η αντιλαϊκή καταιγίδα ενάντια στα λαϊκά στρώματα και εντείνεται ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός για την ανακατανομή των σφαιρών επιρροής , όπως δείχνουν και οι επεμβάσεις στη Συρία, Ουκρανία, Λιβύη κλπ και όπως αποκαλύπτει γενικώς η σύγκρουση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου, της Εγγύς και Μέσης Ανατολής, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίδει τα χείριστα δείγματα υπόκλισης στους φονιάδες των λαών. Αναγορεύει τις Η.Π.Α σε «τιμώμενη χώρα» στη ΔΕΘ. Αυξάνει τις πολεμικές δαπάνες, ανανεώνει τη συμφωνία των Αμερικανό-ΝΑΤΟΪΚΩΝ βάσεων, ενώ σχεδιάζει τη δημιουργία νέων, εμπλέκοντας τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Συνάπτει σχέσεις με τα φασιστικά καθεστώτα του Ισραήλ και της Αιγύπτου, ενώ έχει υποθηκεύσει τη χώρα για 99(!) χρόνια και συνεχίζει τη μνημονική καταιγίδα με τον παραπλανητικό μανδύα «της δίκαιης ανάπτυξης»,ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία, ιδιωτικοποιώντας πλήρως την υγεία και την παιδεία, καταργώντας και τα θεμελιώδη κοινωνικά και εργατικές κατακτήσεις, εξανεμίζοντας τις συντάξεις.

Συνοδοιπόροι και συμπορευτές σε όλη αυτή την αντιλαϊκή επίθεση τα κόμματα της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ-Κεντρώοι κλπ), απόλυτα προσηλωμένοι στις «δεσμεύσεις» τους έναντι της ντόπιας πλουτοκρατίας και των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων τους, αναπαράγουν τα…αφηγήματα της δήθεν φιλολαϊκής διάδοχης κατάστασης ,επιδιώκοντας τον αποπροσανατολισμό του λαού. Γιατί υποστηρίζουν την ίδια αντιδραστική πολιτική με άλλο περιτύλιγμα.

Κατ’ αντίστοιχο τρόπο, ο γραφειοκρατικός συνδικαλισμός, κυβερνητικός και μη, παρακολουθεί παθητικά την αντιλαϊκή επέλαση. Επιμένει στην αδιέξοδη γραμμή της απονέκρωσης των σωματείων, του παρακολουθητισμού, της «κριτικής συμμετοχής» στους διαλόγους της υποταγής, βάζοντας πλάτη στην αντιλαϊκή επέλαση. Ετσι, ενώ επιτείνεται η αντιλαϊκή πολιτική, η πλειοψηφία της Ο.Λ.Μ.Ε αρνείται να συγκαλέσει Γ.Σ, , να καλέσει σε αγώνα και να οργανώσει την πάλη μας.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, κόντρα σε αυτή τη γραμμή της υποταγής, δίδει σταθερά τη μάχη στο Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε ενάντια στους αντιλαϊκούς συσχετισμούς ,στους συλλόγους και το μαζικό χώρο.Με την έναρξη της συνδ. χρονιάς, πήρε την πρωτοβουλία της κατάθεσης προτάσεων συλλογικής αντίστασης (παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση ενάντια στην αδιοριστία, συνέντευξη τύπου με στόχο τη διεκδίκηση μαζικών διορισμών , καταγγελία της συγχώνευσης τμημάτων και παράσταση στη Διεύθυνση Β/θμιας εκπαίδευσης, συμπόρευση με το σύλλογο εκπαιδευτικών της Α/θμιας και σύγκληση Γ.Σ στις 26/09, με τη συμμετοχή των συλλογικοτήτων των γονέων και των μαθητών).Στόχος μας είναι η ανάπτυξη της συλλογικής πάλης, η ενεργητική ένταξη των αναπληρωτών στο σωματείο και η ενωτική δράση τους με τους μόνιμους, η μαζική αντίσταση στα βάρβαρα μέτρα. Καλούμε τους αναπληρωτές και τους μόνιμους σε μαζική συμμετοχή στην ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ την Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη για τους μαζικούς διορισμούς και τη διεκδίκηση όλων των αιτημάτων μας.

Τα βάρβαρα μέτρα της πείνας, ανεργίας, αμορφωσιάς, λαϊκής εξαθλίωσης και ιμπεριαλιστικής υποτέλειας που επιβάλλει Κυβέρνηση-ΕΕ-Δ.Ν.Τ. μπορεί να ανατρέψει μόνο η Ενωτική, Αγωνιστική και Ανυποχώρητη πάλη του λαού.

Ø ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ-ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΩΝ

Ø ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Ø ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ-ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ» -ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ø ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ-

Ø ΚΑΜΙΑ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»-ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ-ΑΠΟΛΥΣΗ-ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ-

Ø ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

Ø ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΪΚΏΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΑΡΩΣΕ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥΣ.-ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ-ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το