ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ Γ.Σ. ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ

Ο υποταγμένος συνδικαλισμός, όπως εκφράστηκε από τις δυνάμεις των ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ, αλλοίωσε με συνδικαλιστικά τερτίπια και πραξικοπηματικό τρόπο τις αποφάσεις των ΕΛΜΕ στην Γ.Σ. των Προέδρων και υπονόμευσε τον αγώνα του εκπαιδευτικού κινήματος. Τώρα οι παρατάξεις των ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ, υποταγμένες στον ν. Χατζηδάκη, προσπαθούν να πείσουν, ως άλλες «υπεύθυνες δυνάμεις» και «εκφραστές της νομιμότητας», ότι ούτε τώρα αλλά ούτε και στο μέλλον θα μπορέσουμε να κάνουμε απεργία γιατί αυτή θα βγαίνει πάντα παράνομη από την εκάστοτε εξουσία, την κυβέρνηση και τα δικαστήρια. Με αυτή τους την στάση υπηρετούν τη θέση ότι ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι εργαζόμενοι μπορούν να διεκδικήσουν και να αλλάξουν τη ζωή τους είναι η ψήφος τους στην κάλπη κάθε 4 χρόνια. Την ίδια ώρα η ΔΑΚΕ προσπαθεί εναγωνίως να βρει τα «θετικά» στοιχεία του νόμου «Κεραμέως», οι ΣΥΝΕΚ προτείνουν το σταμάτημα της απεργίας – αποχής, και να «συνεχίσουμε την μάχη», ενταγμένοι στην αξιολόγηση με… «ενιαία κείμενα». Και όλοι μαζί από κοινού με την ΠΕΚ μας μιλάνε για την καλή αξιολόγηση του Γαβρόγλου!

Σ’ αυτή λοιπόν την εποχή, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης, τις δικαστικές προσφυγές, τον αυταρχισμό και την καταστολή, αλλά και τον υποταγμένο συνδικαλισμό, το πνεύμα της αντίστασης και της ανυπακοής συνεχίζει να υπάρχει σε εκπαιδευτικούς και ΕΛΜΕ. Είναι η μόνη επιλογή ενάντια στα στρατηγικά αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης που:

  • οδηγούν στο φτωχό, ιδιωτικοποιημένο/εμπορευματοποιημένο σχολείο, που απογειώνει τους εξεταστικούς και ταξικούς φραγμούς και κάνουν τη Δημόσια Εκπαίδευση ακόμα πιο αυταρχική, χωρίς ίχνος συλλογικών, δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων,
  • επιδιώκουν να μας μετατρέψουν από Δάσκαλους σε γραφειοκράτες που θα συμπληρώνουμε κουτάκια σε αξιολογόχαρτα, σε ένα περιβάλλον άκρατου ανταγωνισμού.

Τον δρόμο αυτό, της αντίστασης και της πάλης, μας δείχνουν με το παράδειγμά τους:

  • Οι 33 ΕΛΜΕ οι οποίες με αποφάσεις τους απαιτούν από το Δ.Σ της ΟΛΜΕ, με βάση και σύμφωνα με το καταστατικό της, να πραγματοποιήσει Γ.Σ. και Γ.Σ. Προέδρων. Παράλληλα ασκούν κριτική στην πλειοψηφία του Δ.Σ. που όχι μόνο αρνήθηκε να καλέσει Γ.Σ. και Γ.Σ. Προέδρων, αλλά επέβαλλε με τις αποφάσεις του τη σιγή, την αδράνεια και εντέλει την υποταγή στην Κεραμέως και στο Υπουργείο της «Παιδείας» των ταξικών φραγμών, της αμάθειας, των ΜΑΤ και της καταστολής
  • Τα Πρωτοβάθμια σωματεία ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ που συντονίζουν τη δράση τους παρά την προσπάθεια των ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ – ΠΕΚ να αδρανοποιήσουν τον κλάδο, αποφασίζουν από τα κάτω και κάνουν πράξη την κήρυξη απεργίας-αποχής στα σχολεία των περιοχών ευθύνης τους, υιοθετώντας μια γραμμή άμεσης αποφασιστικής σύγκρουσης και όχι συνδιαλλαγής ή σιωπής. Που δηλώνουν με τις αποφάσεις και την στάση τους ότι η απεργία – αποχή μπορεί να προχωρήσει και πώς αυτές θα πρέπει να είναι οι αποφάσεις των ΔΣ στην ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ
  • Οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί οι οποίοι, παρόλη την προσπάθεια των ΔΑΚΕ – ΣΥΝΚ – ΠΕΚ να αναχαιτίσουν την αγωνιστική πορεία του κλάδου, δυσφημίζοντας το ρόλο των σωματείων και αφήνοντας τους συναδέλφους αφοπλισμένους στα χέρια της κυβέρνησης, συνεχίζουν να κρατούν σθεναρή, αγωνιστική στάση στους Σ/Δ., αρνούμενοι να υποκύψουν σε πιέσεις και εκβιασμούς και να ενταχθούν στις ομάδες.
  • Οι εργαζόμενοι σε e-food και Cosco μας δείχνουν τον δρόμο του μαζικού, ανυποχώρητου και ανυπότακτου αγώνα!

ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΛΟΥΝ:

  • Την ΟΛΜΕ να συνεδριάσει άμεσα και να εξαγγείλει τις Γ.Σ και την Γ.Σ προέδρων που απαιτούν οι ΕΛΜΕ με βάση το καταστατικό της Ομοσπονδίας.
  • Τις ΕΛΜΕ να αποφασίσουν και να διευρύνουν το μέτωπο των ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ που πραγματοποιούν απεργία –αποχή!
  • Τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στις Γ.Σ. όλων των ΕΛΜΕ το επόμενο διάστημα!

Ενωτικά – Μαζικά – Αποφασιστικά

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ!

Νοέμβρης 2021

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις

Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το