ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΛΜΕ

ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΖΗΤΟΥΜΕ:

  • ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΗΣ Η ΟΛΜΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
  • ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, κρίνοντας το σχέδιο του νέου αντιλαϊκού προϋπολογισμού που ετοιμάζεται η κυβέρνηση της ΝΔ να καταθέσει για ψήφιση στη Βουλή, διαπιστώνει ότι πρόκειται για έναν προϋπολογισμό αφαίμαξης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων γενικότερα, ο οποίος όχι μόνο δεν προβλέπει μια κάποια αύξηση των κονδυλίων στους κρίσιμους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, αλλά απεναντίας προβλέπει επικίνδυνη ΜΕΙΩΣΗ(!) των σχετικών κονδυλίων.

Ειδικότερα, ενώ διανύουμε τη δύσκολη φάση της κορύφωσης του υγειονομικού κινδύνου, η κυβέρνηση ΜΕΙΩΝΕΙ τα κονδύλια για την Υγεία κατά 534 εκ(!), επιβεβαιώνοντας στην πράξη την εγκληματική της αδιαφορία για την προστασία της δημόσιας υγείας. Στη βάση της τήρησης αυτής της πολιτικής, μειώνει κατά 130 εκ το κονδύλι για τον ΕΟΠΥΥ, καθώς και το αντίστοιχο της φαρμακευτικής δαπάνης.

Στο χώρο της Παιδείας, όπου σταθερά και για όλα τα χρόνια της μνημονιακής καταιγίδας επικρατεί το καθεστώς της Υποχρηματοδότησης, της Αδιοριστίας και της Υπολειτουργίας της εκπαίδευσης, ο φετινός προϋπολογισμός για την παιδεία –αντί να αυξάνει το δραματικά χαμηλό κονδύλι εν μέσω πανδημία- το ΜΕΙΩΝΕΙ(!) επίσης κατά 1, 17%. Με την πολιτική αυτή, η κυβέρνηση επιτείνει τα αντιλαϊκά μέτρα των μορφωτικών ανισοτήτων, του μισθολογίου της πείνας και της ανεργίας.

Αντίστοιχη μείωση των κονδυλίων προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός σε όλους τους τομείς του Δημοσίου, ενώ χαρίζει αρκετά δισ. στο κεφάλαιο και επιβάλλει βαριά φορολογία στα φτωχά λαϊκά στρώματα,

Για τους παραπάνω λόγους, καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να δηλώσει την κατηγορηματική αντίθεσή του και να οργανώσει την πάλη μας ενάντια στον αντιδραστικό προϋπολογισμό, λαμβάνοντας ΑΠΟΦΑΣΗ για ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ την ημέρα της κατάθεσης του προϋπολογισμού στη Βουλή από την κυβέρνηση.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το