Διαστρέβλωση της πραγματικότητας και μαύρη προπαγάνδα επέλεξε να κάνει από τα social media ο Κ. Μπογδάνος. Η συγκεκριμένη πληροφορία ενδεχομένως να μην αποτελεί “είδηση”, ωστόσο οργή προκαλεί η απόλυτη κάλυψη αν όχι υποστήριξη σε φασίζουσες πρακτικές, οι οποίες έχουν περάσει πλέον στις ανοιχτές επιθέσεις και την στοχοποίηση διαφωνούντων.

Ο λόγος για την άθλια ναζιστική επίθεση σε σχολείο της Ξάνθης κατά του εκπαιδευτικού Θανάση Παπαδόπουλου. «Μπουνιές και κλωτσιές σε τουρκόφιλους καθηγητές», «αριστερός μαθηματικός π@%&της και λαγός», «θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη», «Αίμα Τιμή Χρυσή Αυγή» είναι μερικά από τα εμετικά συνθήματα που «κόσμησαν» τοίχους σχολείων. Οι εικόνες προβλήθηκαν εκτενώς σε ρεπορτάζ και άρθρα στο διαδίκτυο, δημιουργώντας τεράστιο προβληματισμό στην εκπαιδευτική κοινότητα, στην τοπική κοινωνία αλλά και ευρύτερα τη δημόσια σφαίρα.  Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΛΜΕ Ξάνθης

View image on Twitter

Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Φυσικά, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική, καθώς εδώ και αρκετές ημέρες έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας τα ανατριχιαστικά φασιστικά μηνύματα μίσους και έχουν εκτεθεί επαρκώς σε αρθρογραφία και ρεπορτάζ. Επομένως είναι αφελές να πιστεύει κανείς πως ο δημοσιογράφος «δεν γνώριζε» για τα συγκεκριμένα συνθήματα. Ακόμη και στο πλάνο που τεχνηέντως επέλεξε να προβάλει, εμφανίζεται το σήμα του κέλτικου σταυρού, το εθνικιστικό σύμβολο που κατά κόρον χρησιμοποιούν εθνικιστικές και φασιστικές οργανώσεις στην Ευρώπη.

Πηγή: Δέλτα Χι – alfavita.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το