A΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ)

ΘΕΜΑ: Για τους “κάλπικους” αιρετούς

Δεν νομιμοποιούμε κάλπικους αιρετούς, τους καλούμε σε παραίτηση!

Το εκπαιδευτικό κίνημα μίλησε με αποχή 78% από την ηλεκτρονική φάρσα στην Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ!

Στις 5 Νοέμβρη 2022 οι εκπαιδευτικοί σε Α’ βάθμια και Β’ βάθμια εκπαίδευση γύρισαν την πλάτη στις ηλεκτρονικές εκλογές και στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ. Έγινε φανερό ότι ο δρόμος για τη διάλυση των σωματείων και των συλλογικών διαδικασιών, καθώς και η απόπειρα κατίσχυσης του νόμου Χατζηδάκη βρήκαν απέναντί τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που απείχαν. Στη Δευτεροβάθμια συνολικά η συμμετοχή για το ΚΥΣΔΕ έφθασε το 34,06%. Στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας η ΑΠΟΧΗ κινήθηκε σε ποσοστά άνω του 75%, ενώ στην Γ΄ Αθήνας η αποχή έφθασε στο 78%!
Τα ποσοστά αυτά αποτελούν πανωλεθρία για το ΥΠΑΙΘ και την υπουργό Ν. Κεραμέως, αλλά και για όσους σε ΟΛΜΕ και ΔΟΕ επέλεξαν να συνταχτούν μαζί της, να συμμετάσχουν στις ηλεκτρονικές εκλογές και να καλέσουν σε μαζική συμμετοχή. Όλοι αυτοί απέτυχαν παταγωδώς, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι το 2018 η συμμετοχή στις δια ζώσης εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια κυμάνθηκε από 80-90%! Η αλήθεια δεν κρύβεται, οι αριθμοί δεν αλλάζουν και όσοι συμμετείχαν σε αυτό το φιάσκο είναι έκθετοι! Πολύ περισσότερο, αφού το πρόσφατο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τη διεξαγωγή όλων των αρχαιρεσιών με αποκλειστικά δια ζώσης ψηφοφορία για όλες τις ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία, ενώ όσον αφορά στον νόμο Χατζηδάκη, επιβεβαίωσε την ομόφωνη προηγούμενη απόφασή της ενάντια στην εξ αποστάσεως – ηλεκτρονική ψηφοφορία και στην μη κατάθεση των μητρώων των Σωματείων στο ΓΕΜΗΣΟΕ. Με αυτά τα δεδομένα είναι θέμα πολιτικής αξιοπρέπειας η παραίτηση των κάλπικων αιρετών και η διεκδίκηση ΟΛΜΕ – ΔΟΕ προς το ΥΠΑΙΘ να ακυρωθεί το αποτέλεσμα της «ηλεκτρονικής κάλπης» και να γίνουν οι εκλογές με αποκλειστικά δια ζώσης διαδικασίες.
Απαιτούμε :
• Την άμεση κατάργηση του άρθρου 22 του νόμου 4728/20 και της εφαρμοστικής Υ.Α. (Φ.350/52/139940) (όπου ορίζεται η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα ΥΣ με ηλεκτρονική ψηφοφορία) και την επανάληψη των εκλογών με δια ζώσης διαδικασία και πλήρη διαφάνεια
• Την ενημέρωση των ΕΛΜΕ από τη ΔΙΔΕ Γ΄ Αθήνας για όλα τα υπηρεσιακά θέματα και τον χρόνο διεξαγωγής των συνεδριάσεων του ΥΣ, καθώς και την δυνατότητα παρακολούθησής του από εκπρόσωπο τους όποτε το ζητούν.

Για το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)

Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Φατούρου Αγγελική Κρανάς Αθανάσιος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το