Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ εναντίον του ΔΗΜΟΥ

Καταγγέλλουμε την «ελέω Θεού» και «ελέω λαού» ισόβια Δημοτική Αρχή Περιστερίου, ως την μόνη υπεύθυνη για το χάος που επικρατούσε στα σχολεία της περιοχής μας, που ήταν εκλογικά κέντρα. Κανένα σχολείο δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει το πρωί της Τρίτης 28 Μάη [και να κάνει και εξετάσεις αν ήταν Λύκειο], αν οι συνάδελφοι μαζί με παιδιά δεν απομάκρυναν τις κάλπες και τα παραβάν από τις σχολικές αίθουσες και με τη βοήθεια των σχολικών καθαριστριών δεν απομάκρυναν δεκάδες μεγάλες σακούλες με χαρτιά, ψηφοδέλτια κλπ και δεν καθάριζαν στοιχειωδώς τους χώρους.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου φαίνεται ότι δεν κατάφεραν [με απειλές για μηνύσεις, μη επαναπρόσληψη κλπ], με εκβιασμούς απέναντι στις σχολικές καθαρίστριες να τις υποχρεώσουν να εργαστούν ως μη όφειλαν αμισθί, από τη Παρασκευή έως και την Δευτέρα, με πρόσχημα την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας και την καθαριότητα της πόλης.
Ζητάμε από τους υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Γνωρίζουμε ότι είναι άλλης ηθικής τάξης και αξιολόγησης ζήτημα γι’ αυτούς μια συναυλία προεκλογική με την Πέγκυ Ζήνα, όπου μπορούν να ξοδεύουν άφθονο χρήμα και άλλης τάξης μεγέθους το να καθαρίσουν τα σχολικά κτίρια -ως οι μόνοι αρμόδιοι- ώστε να μπορούν αυτά να λειτουργήσουν.
Ευελπιστούμε στο β΄ γύρο των εκλογών να πράξουν αυτό που πρέπει, χωρίς εκβιασμούς των εργαζομένων σχολικών καθαριστριών.
Καταγγέλλουμε τις πρακτικές αυτές της Δημοτικής Αρχής σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δήμο και σε βάρος των εκπαιδευτικών και του μαθητόκοσμου του Περιστερίου.

Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το