A΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ)                                  

ΘΕΜΑ: Κάλεσμα σε αποχή από την Σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση σε μαθητές των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΠΕΜΠΤΗ 1/10, ΠΡΟΠΥΛΑΙ, 12:00

Η Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι) παγίως υποστηρίζει ότι όλα τα προβλήματα που προκύπτουν στα σχολεία λύνονται με παιδαγωγικό τρόπο, εντός της σχολικής κοινότητας, χωρίς αστυνομικές και εισαγγελικές παρεμβάσεις. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης ανήλικων μαθητών και ως παιδαγωγοί αφουγκραζόμαστε το δίκαιο των αιτημάτων τους (αραίωση των τμημάτων ιδιαίτερα λόγω πανδημίας, πρόσληψη περισσότερων εκπαιδευτικών προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες, διασφάλιση των όρων υγιεινής με επαρκή μέσα, με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, με δωρεάν διαγνωστικά τεστ κλπ), αιτήματα και του εκπαιδευτικού και του γονεϊκού κινήματος.

Θεωρούμε ότι οι αυταρχικές πρακτικές και το κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας, που καλλιεργείται με κυβερνητική ευθύνη στα σχολεία, υπονομεύουν τον ουσιαστικό στόχο του σχολείου που είναι πάνω απ’ όλα η διαμόρφωση ελεύθερων σκεπτόμενων και δημοκρατικών  πολιτών. Στην ίδια λογική αυταρχισμού, εκφοβισμού, τρομοκρατίας, αλλά και υπονόμευσης των μαθητικών αγώνων και των δίκαιων αιτημάτων τους -καθώς και υποκρισίας για τη δήθεν αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας-  κινείται  και το σημερινό δελτίο τύπου της υπουργού παιδείας για την άμεση, από αύριο μάλιστα, υποχρέωση παροχής σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από τους εκπαιδευτικούς στους μαθητές τους στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη [υπενθυμίζουμε ότι  η φετινή ΥΑ (ΦΕΚ 3882/12-9-2020) για την παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020-21 δεν περιλαμβάνει στην υποχρεωτικότητα παροχής την περίπτωση της κατάληψης, την προέβλεψε εκ των υστέρων η υπουργός με όχι νομικό τρόπο-τύπο, με νέα ΥΑ και τα σχετικά, αν και νομικός, αλλά με δημοσιοσχετίστικο και εφετζίδικο τρόπο, με δελτίο τύπου! Αλλά είναι γνωστό σε όλους ότι τα σχολεία δεν διοικούνται με δελτία τύπου!].

Καλούμε τους διευθυντές των σχολικών μονάδων που τελούν υπό κατάληψη να μην ακολουθήσουν την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ στο παραλήρημά της, να μην μπουν καν στη λογική εφαρμογής αυτού του δελτίου τύπου, καθώς και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να αντισταθούν κι αυτοί με τη σειρά τους, να μη συμμετέχουν σε προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των μαθητών τους που τα σχολεία τους τελούν υπό κατάληψη, να μην υπονομεύσουν τους αγώνες των μαθητών τους και τα δίκαια αιτήματά τους και να μη δυναμιτίσουν την παιδαγωγική σχέση που μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν με πόσο κόπο χτίζουν μαζί τους.

Προς ενίσχυση και κάλυψη αυτών των συναδέλφων εκπαιδευτικών και διευθυντών το ΔΣ της ΕΛΜΕ προκηρύσσει αύριο, Πέμπτη, 1/10/2020, 3ωρη στάση εργασίας από τις 8:00-11:00, καθώς και τρίωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας για τις επόμενες ημέρες.

Συμμετέχουμε δε στο συλλαλητήριο σήμερα, Πέμπτη, 1/10/2020 12:00 στα Προπύλαια, με την διευκολυντική στάση εργασίας της ΟΛΜΕ (11:00-14:00)

Το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)

Ο Πρόεδρος                                                                  Η Γενική Γραμματέας

Παναγιώτης Καταγής                                                Φατούρου Αγγελική

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το