Έχω μάθει να ψηφίζω  στο παραβάν, καθότι η ψήφος …είναι μυστική!

Έχω μάθει να ψηφίζω αφού πρώτα η εφορευτική επιτροπή έχει βρει το όνομα μου στους εκλογικούς καταλόγους, το έχει διαγράψει μπρος στα μάτια μου και τα μάτια των υπολοίπων μελών της.

Έτσι ξέρουν όλοι τον τρόπο με τον οποίο  ψήφισα, η εφορευτική επιτροπή κι ο  

καθένας γνωρίζει πολύ καλά πως ακολουθήθηκε η νόμιμη εκλογική διαδικασία.

Έχω μάθει να ψηφίζω δια ζώσης και να βλέπω το φάκελο της ψήφου μου να πέφτει μέσα στην κάλπη. Γνωρίζοντας πως η ψήφος μου θα βρεθεί και θα καταμετρηθεί , όπως περιμένω.

Έχω μάθει να ψηφίζω δια ζώσης, ύστερα από ώριμη σκέψη τον ή την υποφήφιο/α της αρεσκείας μου.

Ψηφίζω  ακριβώς για αυτό το λόγο μόνο μια φορά και δεν αλλάζω κάθε τρεις και λίγο την ψήφο μου, βάζοντας τη η βγάζοντας τη από την “κάλπη” έως ότου λήξει η ψηφοφορία , δεχόμενος πιθανότατα κάθε είδους πιέσεις. Γιατί αυτός είναι αντιδημοκρατικός ευτελισμός της διαδικασίας αλλά  και προσωπικός.

Ψηφίζω δια ζώσης και στο παραβάν και γνωρίζω πως οι σκέψεις μου, οι προτιμήσεις μου δε θα γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης κάθε είδους από όσους εποφθαλμιούν τα προσωπικά μου δεδομένα.

Ψηφίζω δια ζώσης, δημοκρατικά, δίχως το φόβο κάποιος να καταπατήσει κατακτημένα δικαιώματα και ελευθερίες. Κανείς σε μια  ζωντανή, δημοκρατική διαδικασία δε ζήτησε έκθεση κινδύνου και νομική κάλυψη για τυχόν παραβιάσεις, όπως πράττει σήμερα το υπουργείο!

Ψηφίζω στο παραβάν γιατί θέλω το σωματείο δικό μου, των εκπαιδευτικών, πρωτοπόρο  στους αγώνες μου κι όχι καταργημένο από αυτούς που καταργούν τη ζωή μου.

Η ΨΗΦΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ!

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟΙ!

ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ!

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΨΕΥΤΟΕΚΛΟΓΕΣ!

Γιάννης Μελιόπουλος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το