Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του συντρόφου μας Γιάννη  Μαρκάκη. Ο Γιάννης έφυγε από τη ζωή το βράδυ της 2ας Ιανουαρίου χτυπημένος για 2η φορά  από εγκεφαλικό στα 56 του χρόνια.  7 χρόνια πριν ο συνάδελφος δάσκαλος Γιάννης Μαρκάκης είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία στις 26–6–2013 συνέπεια εγκεφαλικής αγγειοδυσπλασίας– ανευρυσματικού χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει και τότε. Παρά την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε και τη νοσηλεία του ποτέ δεν μπόρεσε να επανέλθει πλήρως.

Ο Γιάννης αποτέλεσε για πολλά χρόνια μέλος του ΔΣ του συλλόγου Π.Ε. «Σωκράτης»  και αντιπρόσωπος στα συνέδρια της ΔΟΕ– αρχικά ως συνεργαζόμενος με το ΠΑΜΕ. Συνέχισε να εκλέγεται στον ίδιο σύλλογο με  τους «Ανεξάρτητους εκπαιδευτικούς της απέναντι όχθης» στη δημιουργία των οποίων συνέβαλε καθοριστικά. Συνεργάστηκε στη συνέχεια με τις Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις στις εκλογές των αιρετών και συνέβαλε στη συγκρότηση του «Ενωτικού Αγωνιστικού Ψηφοδελτίου» στο ΠΥΣΠΕ της Αν. Αττικής και τη μόνιμη συνεργασία των Ανεξάρτητων Αγωνιστικών σχημάτων της Αν. Αττικής.  Ενεργός συνδικαλιστής και κοινωνικός αγωνιστής με συνεχή δράση από τα φοιτητικά του χρόνια και τα χρόνια που υπηρέτησε ως αναπληρωτής μέχρι και την τελευταία του συμμετοχή ως αντιπρόσωπος στην 82η Γ.Σ. της ΔΟΕ (Ιούνης 2013) εκεί που μοιραστήκαμε και τις τελευταίες σκέψεις, κουβέντες, αγωνίες πριν υποστεί την ανεπανόρθωτη βλάβη.

Ο Γιάννης στην κινητοποίηση μέσα στη βροχή στην απεργία του 2006 Τετάρτη 20/9/2006

Θα θυμόμαστε το σ. Γιάννη πάντα μπροστά στις διαδηλώσεις – μπροστάρη στη μεγάλη απεργία του 2006, στα εξεταστικά το 1998 και σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος. Θα τον θυμόμαστε μάχιμο στις συνδικαλιστικές του ενημερώσεις στα σχολεία!

Θα τον θυμόμαστε για την ζεστασιά του, την τρυφερότητα, την ευαισθησία του, την αγωνιστικότητα, την εντιμότητα, την αυταπάρνηση του και τη μαχητικότητα του για  όλα τα ζητήματα του κλάδου και του κάθε συναδέλφου ξεχωριστά, για το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση τη δουλειά και τη ζωή!

Θα θυμόμαστε τη ζωντάνια του με τα παιδιά – τους μαθητές του που υπεραγαπούσε!

Κρατάμε στην καρδιά μας ζωντανή τη θύμηση του Γιάννη να μας εμπνέει στις μικρές και μεγάλες μάχες του σήμερα για τη δημόσια εκπαίδευση.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του την αγαπημένη κόρη του Αμελί και τη συντρόφισσα της ζωής του Μαργαρίτα.

Η καύση της σωρού του θα γίνει την Τρίτη 5 – 1 – 2021.

              ΚΑΛO ΤΑΞIΔΙ ΓΙΑΝΝΗ

ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ στην Αν. Αττική

Συμμετέχουν στηρίζουν οι:

  • Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣ του συλλόγου «Σωκράτης»
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου»
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ του συλλόγου «Δελμούζος»
  • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ/ του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το