Εκπρόσωποι σωματείων και μαζικών φορέων του Αιγάλεω, του Χαϊδαρίου και της Αγίας Βαρβάρας πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ στο Χαϊδάρι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της αντιπροσωπείας των σωματείων και των μαζικών φορέων με τον εκπρόσωπο του ΔΕΔΔΗΕ, αυτός τους ενημέρωσε ότι υπάρχουν εντολές για κόψιμο ρεύματος -το επόμενο δεκαήμερο, δηλαδή μέσα στα Χριστούγεννα- σε 7.000 λογαριασμούς στην Αττική, εκ των οποίων οι 1.700 από αυτές στις λαϊκές συνοικίες της Δυτικής Αθήνας. Η πρακτική που ακολουθείται πλέον είναι από τον δεύτερο απλήρωτο λογαριασμό να δίνονται εντολές διακοπής, ενώ η είσπραξη των οφειλών ανατίθεται σε εισπρακτικές εταιρείες.

Και μόνο στρατηγικούς κακοπληρωτές δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις οικογένειες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, με επιδόματα που δεν φτάνουν ούτε για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών, οικογένειες που ζουν από τα συσσίτια δήμων.

Καταδικασμένα στην ενεργειακή φτώχεια είναι χιλιάδες νοικοκυριά που πληρώνουν το πιο βαρύ τίμημα εν μέσω της πανδημίας και της κυβερνητικής αναισθησίας. Την ίδια ώρα που οικογένειες απειλούνται από το πιο βαθύ σκοτάδι, η κυβέρνηση προχωρά σε επιχειρηματικές συμφωνίες για την «απελευθέρωση» της ηλεκτρικής ενέργειας προς όφελος λίγων και εκλεκτών και εις βάρος των πολλών, που θα κληθούν να πληρώσουν για ακόμη μια φορά τα αναπτυξιακά σχέδια του Μαξίμου.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το