Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να φέρει, μέσα στο μήνα, ένα άθλιο νομοσχέδιο, με στόχο να χτυπήσει τον πυρήνα των κατακτήσεων των εργαζομένων. Επιδιώκει να διαλύσει ό,τι έχει απομείνει από τον σταθερό εργάσιμο χρόνο εργασίας και την πληρωμή των υπερωριών, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα και τα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών.

Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση χαρακτηρίζει «ευελιξία» την εκμετάλλευση των εργαζομένων από τους εργοδότες, όποτε αυτοί το επιθυμούν!

Συγκεκριμένα, όπως δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα» στο νομοσχέδιο προβλέπεται, σε τυπικό επίπεδο, οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες να συμφωνούν (!) σε ό,τι αφορά τον χρόνο έναρξης και λήξης του ωραρίου στη διάρκεια της ημέρας. Θα υπάρχει, μάλιστα προϋπόθεση σχετικού αιτήματος από τον εργαζόμενο.  Τα περί «συμφωνίας», μόνο ως κακό ανέκδοτο μπορεί να ακουστεί από τους εργαζόμενους, αφού από τη θέση ο εργοδότης έχει θέσει ισχύος στην «αγορά».

Πρόκειται για χτύπημα σε δικαιώματα για τα οποία οι εργαζόμενοι έδωσαν μέχρι και το αίμα τους, από την εποχή που διεκδικούσαν στο Σικάγο το 1886! 

Με το νομοσχέδιο καταργείται  και η αμοιβή των ωρών εργασίας. Στην ουσία θέλουν να περάσουν απλήρωτες εργασίας! Σχεδιάζουν διπλασιασμό του ανώτατου ορίου των υπερωριών και πληρωμή τους σε «είδος», δηλαδή σε ρεπό (επιπλέον άδεια), ακόμα και κουπόνια! 

Αυτό το άθλιο έκτρωμα δεν μπορεί να έχει παρά μόνο μια τύχη υπέρ των εργαζομένων : Να μείνει στα χαρτιά και τα χαρτιά να πεταχτούν στα σκουπίδια! 

πηγή: ημεροδρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το