Αποδοκιμάστηκε έντονα η υπουργός παιδείας Ν. Κεραμέως και η συνοδεία της  στα εγκαίνια του 4ου Γενικού Λυκείου Κέρκυρας – Απαγόρευσαν την είσοδο στους εκπαιδευτικούς. 

Η Ν. Κεραμέως επισκέφτηκε το ΕΠΑΛ και στη συνέχεια με ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων πραγματοποίησε τα εγκαίνια του σχολείου εν μέσω αποδοκιμασιών από τους εκπαιδευτικούς για την πολιτική του αυταρχισμού και της διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης. Άλλωστε η υπουργός Παιδείας σταθερά μένει … στάσιμη στις δημοσκοπήσεις παραμένοντας σταθερά στον … πάτο ως η πιο αντιδημοφιλής υπουργός. 

Η «θερμή υποδοχή» των εκπαιδευτικών έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μαράσλειο και πορεία προς το 4ο Λύκειο, ενώ η ΟΛΜΕ είχε κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας 08:00-11:00 το πρωί. 

Στη διάρκεια των εγκαινίων και του αγιασμού, οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο φωνάζοντας συνθήματα, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις που υπήρχαν στο σημείο τους απαγόρεψαν την είσοδο στο σχολείο. Κυρίαρχο το σύνθημα “ΜΕ ΜΑΤ ΚΑΙ ΒΙΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ”

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το