Ένταση σημειώθηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί έξω από το υπουργείο Παιδείας, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας τους για το σχεδιαζόμενο νέο σύστημα διορισμών βάσει μοριοδότησης που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Οι εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να μπουν στο υπουργείο, ενώ οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους αποτρέψουν. Κάποιοι από τους εκπαιδευτικούς σκαρφάλωσαν στην πύλη του υπουργείου και πέρασαν στον εσωτερικό του περιβάλλοντα χώρο.

Τελικά οι αστυνομικοί αποχώρησαν από το σημείο.

Καθηγητές και δάσκαλοι διαμαρτύρονται για το σχεδιαζόμενο σύστημα διορισμών, από το οποίο προβλέπει 120 μόρια από την προϋπηρεσία, επίσης 120 μόρια από την κατοχή ακαδημαϊκών τίτλων (διδακτορικό, μεταπτυχιακό, ειδικά σεμινάρια κ.ά.) και 30% από κοινωνικά κριτήρια.

Οι διαδηλωτές αποκάλεσαν «κριτήρια απολύσεων» τα κριτήρια μοριοδότησης και επισήμαναν ότι το νέο σύστημα διορισμών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας υποβαθμίζει το πτυχίο τους και επιδιώκει να προκαλέσει τεράστιες ανατροπές στους πίνακες των αναπληρωτών. Απαξιώνει τα χρόνια εργασίας των αναπληρωτών που έχουν γυρίσει απ’ άκρη σ’ άκρη και με τα ακαδημαϊκά προσόντα καθιστά τους ίδιους τους εργαζόμενους υπεύθυνους για το αν είναι άνεργοι και τους αναγκάζει σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων σπουδών.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το