Από τότε που μπήκε το webex στη ζωή μου άλλαξαν τα πάντα. Ακόμα και ο τρόπος που εκφράζομαι άλλαξε. Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Προχτές με τη γυναίκα μου είχαμε ένα ψυχοθεραπευτικό καυγαδάκι από αυτά τα οποία όπως λένε και οι ειδικοί κάνουν καλό στη σχέση. Και όντως της έκανε καλό. Όμως κάτι έχει αλλάξει στον τρόπο που συνεννοούμαστε. Πάθαμε webex. Ακούστε ένα μέρος του διαλόγου που εξελίχτηκε ανάμεσά μας:

ΡΕΝΑ: Δημητράκη, νιώθω τώρα τελευταία πως δεν είσαι όπως παλιά το ίδιο «participant» στη ζωή μου. Σαν να έχουμε αποξενωθεί λιγάκι.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ (κοιτώντας με απορία): Όλη μέρα μαζί είμαστε λόγω της καραντίνας. Κι άλλο θες;

ΡΕΝΑ: Εννοώ πως θέλω να κάνουμε «share» και άλλα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή μας αυτό το διάστημα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Μα συγνώμη δεν νομίζω με καραντίνα πως έχουμε το «privilege» να συμβαίνουν και πολλά άλλα πράγματα στη ζωή μας.

ΡΕΝΑ: Βλέπεις τι κάνεις; Ποτέ δεν μπαίνεις στην ουσία της συζήτησης , στέκεις μόνιμα στο «lobby».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Και εσύ πάντα θες να είσαι η «host» της κουβέντας και την πας εκεί που σε συμφέρει. Άσε που ποτέ δεν με κάνεις «admit» για αυτό που είμαι.

ΡΕΝΑ: Το θέμα είναι πως δεν ακούς αυτά που σου λέω. Μήπως να στα στείλω στο «chat» καλύτερα;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Πώς να τα ακούσω αφού με έχεις βάλει στο «mute». Μα συγνώμη τώρα γιατί μου κάνεις «scene» χωρίς λόγο; Δεν βαρέθηκες να κάνεις συνεχώς «annotate» στη συμπεριφορά μου;

ΡΕΝΑ: Δημητράκη ή θα κάνεις μαζί μου «meeting» όπως πρέπει ή …………ΔΗΜΗΤΡΗΣ: ή τι; Θα με κάνεις «expel»; Δεν μπορείς, έχουμε καραντίνα και οι οδηγίες λένε να μένω σπίτι.

ΡΕΝΑ(προσπαθώντας να κρύψει το χαμόγελό της μιας και προφανώς της άρεσε το αστειάκι μου): Αυτό που θέλω να σου πω είναι να ξεκολλήσεις επιτέλους από αυτό το webex και να κάνουμε «schedule» κάποια πράγματα να τα κάνουμε «share» μαζί.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ( με πονηρό υφάκι): Τι είναι αυτό; Μου κάνεις «invite» ή μου φαίνεται;

ΡΕΝΑ: Αφού το ξέρεις πως όλα στα έχω κάνει «assign» και το εκμεταλλεύεσαι σαρδανάπαλε.

Συγνώμη, αλλά κάπου εδώ έχουμε «end meeting for all»

Δημήτρης Τσιριγώτης

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το