«Συναντήθηκα σήμερα με μέλη του προεδρείου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας, με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση της ΟΛΜΕ σχετικά με τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή.

Για εμάς ο ρόλος του σχολείου είναι το να καλλιεργεί τις αξίες του ανθρωπισμού, της δημοκρατίας, της ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο, του διαλόγου και του σεβασμού στη διαφορετικότητα. Δεν είναι το να ποδηγετεί την ελεύθερη σκέψη των μαθητών ούτε το να τους ξεχωρίζει ανάλογα με το φύλο, την καταγωγή, το θρήσκευμα ή όποιο άλλο στοιχείο ταυτότητας. Σίγουρα, επίσης, δεν είναι το να διακρίνει τα θύματα της τρομοκρατίας ή ενός πολέμου σε αθώους και ενόχους…Ο αντισημιτισμός – και κάθε μορφής τυφλός φανατισμός – είναι απέναντι στις αξίες που υπηρετούμε»

(Κ. Πιερρακάκης)

Με την παραπάνω ανάρτηση ο Κ. Πιερρακάκης ανακοίνωσε τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους του σιωνισμού στην Ελλάδα, προκειμένου να απολογηθεί(;) για μια ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, για τη νέα επιχείρηση γενοκτονίας των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στην Παλαιστίνη.

Ο ενθουσιώδης από την υστερική προπαγάνδα των ΜΜΕ και «ποδηγετημένος» από το ισραηλινό συμβούλιο, τεχνοκράτης του ΥΠΕΠΘ υπέπεσε σε τραγικό «ατόπημα».

Είναι βέβαιο ότι στα μεταπολιτευτικά χρόνια, δεν θα βρει κανείς -από τις επισήμως καταγεγραμμένες τουλάχιστον- πιο ανιστόρητη τοποθέτηση υπουργού Παιδείας. Ποτέ άλλοτε από τη χούντα και μετά, υπουργός Παιδείας δεν χώρεσε σε τόσο λίγες λέξεις τόσα επικίνδυνα μηνύματα.

  1. Από πότε «ο ρόλος του σχολείου δεν είναι να διακρίνει τα θύματα… ενός πολέμου σε αθώους και ενόχους»; Τι ακριβώς τίμησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας πριν δέκα μέρες; Δεν τίμησαν την αντίσταση του λαού μας στην κατοχή και τον φασισμό; Δεν τίμησαν τον ηρωικό αγώνα του λαού μας για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία. Δεν τίμησαν αυτούς που πολέμησαν ενάντια στην γερμανική κατοχή; Δεν τίμησαν τα θύματα του δίκαιου πολέμου που διεξήγαγε ο ελληνικός λαός ενάντια στους ναζί κατακτητές; Τι ακριβώς σημαίνει ο νέος «ρόλος του σχολείου» του Πιερρακάκη που δεν θα διακρίνει σε μια κατοχή αθώους και ενόχους; Σημαίνει ότι στην επέτειο της 28ης πρέπει να τιμούμε το ίδιο τα θύματα των ναζί και των αγωνιστών της εθνικής αντίστασης. Ότι το δίκιο του αγώνα για τα μεγάλα ιδανικά, καταργείται, θάβεται κάτω από στρεβλώσεις περί ενός κακώς νοούμενου «ανθρωπισμού». Γιατί; Επειδή απλά αυτό βολεύει την πρόστυχη δυτική προπαγάνδα υπεράσπισης της γενοκτονίας.

Στη Γη της Παλαιστίνης αναμετριέται 75 χρόνια το δίκιο με το άδικο. Αναμετριέται ένας αδούλωτος ηρωικός λαός που διεκδικεί την Πατρίδα, την Ελευθερία, την Εθνική Ανεξαρτησία του. Απέναντί του ο πάνοπλος στρατός των κατοχικών δυνάμεων του σιωνισμού, που στηρίζεται από τις ΗΠΑ και το δυτικό ιμπεριαλισμό, για να επιβάλλει την κατοχή, να διαπράττει μια εθνοκάθαρση, μια βάρβαρη γενοκτονία, με διώξεις, δολοφονίες, εποικισμούς, βομβαρδισμούς και όλα αυτά που ακόμη και το «διεθνές δίκαιο» του Κ. Πιερρακάκη έχει καταδικάσει. Όχι λοιπόν. Ο υπουργός βιάζεται, αλλά το σχολείο που επιθυμεί δεν στήθηκε ακόμα. Το σχολείο που υπηρετεί η «συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών» διακρίνει το δίκιο από το άδικο σε τέτοιους πολέμους. Δεν τιμά τα θύματα των ναζί. Τιμά τους ήρωες της εθνικής αντίστασης. Και δεν θα εξισώσει ούτε τα θύματα ενός βάρβαρου στρατού κατοχής με τα θύματα του πιο δίκαιου και ιστορικά δικαιωμένου αγώνα για εθνική απελευθέρωση που δίνουν οι Παλαιστίνιοι.

  1. Η προσπάθεια να κριθεί η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ ως ντοκουμέντο «αντισημιτισμού» είναι εξίσου επικίνδυνη. Εναρμονισμένη πλήρως με την σιωνιστική προπαγάνδα του μίσους, αντιγράφοντας τις μεθόδους του ισραηλινού φασισμού, κατηγορεί όποιον δεν δικαιολογεί τη θηριωδία και την γενοκτονία που αυτός διαπράττει στη Γάζα για «αντισημιτισμό». Αν ψάχνει για «αντισημιτισμό» ο κ. Πιερρακάκης δεν θα τον βρει στην ΟΛΜΕ και στο συνδικαλιστικό κίνημα. Αντιθέτως θα βρει άφθονο υλικό σε (παλαιότερες) δηλώσεις, τοποθετήσεις, κείμενα, εκδόσεις… μελών του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησής του.
  2. Τέλος, αποτελεί πρόκληση για «την συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών», όπως και για τον ελληνικό λαό, το γεγονός ότι, εν μέσω της εξελισσόμενης γενοκτονίας και των ανείπωτων εγκλημάτων του ισραηλινού φασισμού στην Παλαιστίνη, ο υπουργός Παιδείας έτρεξε να απολογηθεί στους εκπροσώπους του σιωνισμού για την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ! Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Πιερρακάκης ότι ακόμη και αν στο κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ απαγορεύεται η ελεύθερη έκφραση, η διακίνηση δημοκρατικών ιδεών και η εκδήλωση αγώνων για αυτές, στην Ελλάδα η συνδικαλιστική δράση δεν έχει ακόμη απαγορευτεί. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της κυβέρνησης του κ. Πιερρακάκη και του υπουργείου του αντέχουμε. Οι εκπαιδευτικοί αντέχουν!

Πετράκης Βασίλης, μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το