Να σταματήσει η εμπλοκή στα αμερικανονατοϊκά σχέδια

Πυκνές και κρίσιμες οι εξελίξεις. Η φωτιά του πολέμου εξαπλώνεται. Δεν περιορίζεται στη μαρτυρική Παλαιστίνη, όπου το κράτος-εξολοθρευτής έχει εξαπολύσει έναν ολοκληρωτικό πό­λεμο μέχρις εσχάτων, μέχρι την «τελική λύση»… Ολόκληρη η Μέση Ανατολή συνταράσσεται! Στα ματωμένα χώματά της, οι συγκρούσεις και τα πολεμικά επεισόδια διαδέχονται το ένα το άλλο. Σε αυτά εμπλέκονται, πλέον ευθέως, εκτός από το Ισραήλ, οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η ΕΕ, ο Λίβανος και η Υεμένη, το Ιράν και το Πακιστάν, η Τουρκία, το Ιράκ και η Συρία.

Παράλληλα, μια μεγάλη κινητικότητα επικρατεί. Οι διεργασίες είναι έντονες. Εκτός του Μπλίνκεν, του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, που έχει αποδυθεί σε ανα­ποτελεσματικούς μαραθώνιους «διπλωματικών» επαφών στην περιοχή, και άλλοι εκπρόσωποι ιμπεριαλιστικών και περιφερειακών δυνάμεων αλλά και μικρότερων χωρών, μέσα από συναντήσεις, περιοδείες, συνόδους, διαπραγματεύσεις φανερές και μυστικές, δηλώσεις και πολεμικές ιαχές, επιχειρούν να διασφαλίσουν τα ιδιαίτερα συμφέροντά τους.

Με τις ΗΠΑ, προστάτες και στήριγμα της δολοφονικής μηχανής του Ισραήλ, να πρωταγωνιστούν σε μια επιχείρηση άσκησης πιέσεων και εκβιασμών -σε χώρες, λαούς και κινήματα- και επίδειξης και επιβολής ισχύος. Οι επιθέσεις τους, με την άμεση συνδρομή της Βρετανίας, κατά του μεγαλύτερου τμήματος της Υεμένης που ελέγχεται από τους Χούθι, ενός ισχυρού αντάρτικου κινήματος που στέκεται σθεναρά και αποφασιστικά στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού, δημιουργούν ένα εκρηκτικό υπόβαθρο.

Η αναγκαστική «επιστροφή» των ΗΠΑ στην περιοχή, με συγκέντρωση και πάλι ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων μετά τη στροφή τους στον Ινδο-Ειρηνικό, και οι επιθετικές κινήσεις τους σε μια προσπάθεια να διαφυλάξουν την αμφισβητούμενη παγκόσμια πρωτοκαθεδρία τους δεν αποδίδουν «καρπούς». Το αντίθετο συμβαίνει. Οι αμφισβητήσεις εντείνονται και διευρύνονται. Οι μετατοπίσεις και οι αντίρροπες τάσεις στα αραβικά κράτη -και όχι μόνο- ενισχύονται. Η διεθνής επιρροή και ισχύ τους πριονίζεται κι άλλο. Και τα φαινόμενα κρίσης και φθοράς τους εντείνονται.

Στη μεταβατική περίοδο που διανύουμε, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να συνεχίζεται, τους ανελέητους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς να κλιμακώνονται, και έναν επιθετικό παροξυσμό των ισχυρών να επικρατεί σε πλανητικό επίπεδο, οι εξελίξεις με επίκεντρο την Παλαιστίνη επενεργούν δραστικά στη διαμόρφωση νέων γεωπολιτικών ισορροπιών. Ένας άλλος, μεγαλύτερος και πολυπληθέστερος, κόσμος, που αμφισβητεί έμπρακτα την κυριαρχία των ΗΠΑ και της Δύσης και είναι σε τροχιά διαφοροποίησης ή αντιπαράθεσης με αυτές, αναδύεται σιγά-σιγά.

Παράδοση της χώρας στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ

Σε αυτό το πολεμικό σκηνικό, σε αυτό το εκρηκτικό και γοργά μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον, η ελληνική κυβέρνηση, κομπάζοντας πως «ήμασταν πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας», εντάσσεται όλο και πιο βαθιά στο πολεμικό μέτωπο των ΗΠΑ και της Δύσης. Η πολιτική των «προβλέψιμων» και «δεδομένων» εξαντλείται στην πειθήνια υποταγή και διεκπεραίωση των ολέθριων σχεδιασμών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σε όλες τις κρίσιμες εξελίξεις.

Στον πόλεμο της Ουκρανίας, εδώ και δυο χρόνια, η κυβέρνηση ΝΔ ευθυγραμμίζεται -δείχνοντας υπερβάλλοντα μάλιστα ζήλο- με την αμερικανονατοϊκή επιθετική πολιτική. Συμμετέχει πειθήνια στις διατεταγμένες από τις ΗΠΑ κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας. Απέλασε, καθ’ υπόδειξη, Ρώσους διπλωμάτες. Μετέτρεψε την Αλεξανδρούπολη, τη «Σούδα του Βορρά», σε αμερικανονατοϊκό ορμητήριο εναντίον της Ρωσίας. Έδωσε βήμα στην ελληνική Βουλή στο Ζελένσκι και σε μέλη του ναζιστικού Τάγματος Αζόφ και στέλνει στην Ουκρανία αφειδώς οπλισμό, με έμφαση στα ρωσικής προέλευσης οπλικά συστήματα, ικανοποιώντας ταυτόχρονα την τουρκική απαίτηση για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου. Και εντάχθηκε, ολοκληρωτικά, στην υστερική δυτική προπαγάνδα, είτε αποκρύπτοντας τα πραγματικά γεγονότα είτε διαστρεβλώνοντάς τα κατάφωρα.

Τώρα, στην παρατεταμένη σιωνιστική βαρβαρότητα ταυτίζεται, πλήρως, με το «συμμαχικό» κράτος του Ισραήλ, συμπαρατασσόμενη ενεργητικά με το κράτος-δολοφόνο στην εξελισσόμενη επιχείρηση εθνοκάθαρσης. Πρώτη πράξη, η κατάπτυστη προβολή της ισραηλινής σημαίας στην πρόσοψη της ελληνικής Βουλής. Η Σούδα και η Ελευσίνα (μαζί με το Ακρωτήρι της Κύπρου) μπαίνουν στην υπηρεσία των πολεμικών σχεδιασμών των ΗΠΑ και της Βρετανίας, που βομβαρδίζουν την Υεμένη. Στέλνει ελληνική φρεγάτα στην επιθετική επιχείρηση με τον κωδικό «Φύλακας Ευημερίας» εναντίον των Χούθι, ενώ -ήδη- τρία ελληνικά πλοία συμμετέχουν στην αμερικανονατοϊκή στρατιωτική δύναμη που «περιπολεί» στην Ανατολική Μεσόγειο. Συμμετέχει, ολόπλευρα, στην κατευθυνόμενη φιλοσιωνιστική προπαγάνδα που αμαυρώνει την Παλαιστινιακή Αντίσταση και εξωραΐζει εμετικά το Ισραήλ. Η στάση της απέναντι στην Παλαιστινιακή Αντίσταση είναι ελεεινή, προσβάλλοντας βάναυσα τα φιλοπαλαιστινιακά, αντιφασιστικά και αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του ελληνικού λαού.
Όσο για την πρόσφατη, περιβόητη Διακήρυξη των Αθηνών και τα υποτιθέμενα «ήρεμα νερά» με την Τουρκία, δεν είναι παρά ένα ακόμη βήμα στην πολιτική του κατευνασμού και του ενδοτισμού στον σταθερά διακηρυσσόμενο επεκτατισμό της «Γαλάζιας Πατρίδας», ένα ακόμη βήμα συμμόρφωσης σε αυτά που επιτάσσουν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Και τον Φεβρουάριο, στην Ουάσιγκτον, όλη αυτή η δουλοφροσύνη, όλη αυτή η παράδοση της χώρας στους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς και σχεδιασμούς των ΗΠΑ θα εμπεδωθεί και κλιμακωθεί με την πραγματοποίηση του επόμενου γύρου του «Στρατηγικού Διαλόγου» Ελλάδας-ΗΠΑ, ο οποίος -σημειωτέον- θεσμοθετήθηκε και ξεκίνησε το 2018, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Στεκόμαστε μαζί με τις ΗΠΑ όποτε και όπου χρειαστεί», είχε δηλώσει ο Κυρ. Μητσοτάκης στην ομιλία του ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου… Τα είπε όλα!!

Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στα αμερικανονατοϊκά επιθετικά σχέδια

Όσο η κυβέρνηση ΝΔ, με την ουσιαστική συναίνεση και στήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, εμπλέκεται όλο και πιο ενεργητικά στα αμερικανικά πολεμικά σχέδια, τόσο οι απειλές για τη χώρα και το λαό μεγαλώνουν. Πρόκειται για μια εξαιρετικά επικίνδυνη πολιτική που μας απομακρύνει από τους λαούς και τα κινήματα που είναι θύματα της ιμπεριαλιστικής παρέμβασης και επίθεσης. Τοποθετεί τη χώρα στο πλευρό των επιθετιστών -ιμπεριαλιστών και σιωνιστών-, όταν μάλιστα οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης γενίκευσης του πολεμικού μετώπου στη Μέση Ανατολή, αλλά και στη γειτονιά μας, μεγαλώνει, με κίνδυνο να την εμπλέξει σε πολεμικές περιπέτειες και να την καταστήσει στόχο επίθεσης και αντιποίνων. Πρόκειται για μια πολιτική που είναι κατάφωρα εναντίον των συμφερόντων του ελληνικού λαού, για μια πολιτική που είναι στη λάθος πλευρά της Ιστορίας. Όταν, μάλιστα, όλα συγκλίνουν στη διαπίστωση πως η Δύση βαίνει προς τη δύση της…
Τα σύννεφα του πολέμου, της απειλής πολέμου, των συγκρούσεων και κάθε είδους κρίσης και αναταραχής απλώνονται σε όλο τον κόσμο. Και πυκνώνουν. Στα σκοτεινά και επικίνδυνα μονοπάτια που μας οδηγούν, να απαντήσουμε με αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό αγώνα, για να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στα αμερικανονατοϊκά επιθετικά σχέδια, για ειρήνη, δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία, για τη φιλία των λαών.

Το συγκλονιστικό παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης στο μαρτυρικό Παλαιστινιακό λαό, τα αγωνιστικά σκιρτήματα, οι μεγάλοι λαϊκοί και εργατικοί αγώνες που αναπτύσσονται σε όλο τον κόσμο είναι ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να σταματήσει την εκτραχυνόμενη ιμπεριαλιστική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, να διαλύσει τα σκοτάδια τους.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το