Δεν είναι σενάριο βγαλμένο από δυστοπία, αλλά η πραγματικότητα στην Ελλάδα του 2021…

Στις 24 Μαρτίου πέθανε στο ΠΡΟΚΕΚΑ Κω, από αποφρακτικό ειλεό, ο 44χρονος Macky Diabete από τη Γουινέα. Ο 44χρονος πριν πεθάνει ούρλιαζε από τους πόνους, ενώ εγείρονται πολύ σοβαρά ερωτήματα εάν έλαβε και πότε, την πρέπουσα ιατρική φροντίδα. Τις προηγούμενες μέρες είχαν προηγηθεί συμπτώματα που πιθανότατα επέτρεπαν τη διάγνωση και την αντιμετώπιση του συμβάντος.

Ο 44χρονος Macky Diabete από τη Γουινέα

Τι έκαναν οι αρχές κατά τις ημέρες που ο 44χρονος παρουσίαζε αυτά τα συμπτώματα; Τον πήγαν, πότε και πού για ιατρική φροντίδα; Τον εξέτασε ποτέ γιατρός; Έδωσαν την πρέπουσα σημασία; Ένας καταφρονεμένος, αόρατος άνθρωπος για την ξενοφοβική κυβέρνηση Μητσοτάκη έχασε τη ζωή του.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί στον ομαδικό βασανισμό 15 μεταναστών στο Παρανέστι, πριν από ένα μήνα, και την πρόσφατη καταγγελία για τη διασπορά του ιού σε 25 μετανάστες στο ΑΤ Δραπετσώνας, με τους φύλακες να αγνοούν το αίτημα δύο αρρώστων να τους γίνει εξέταση για κορονοϊό.

Το παρακάτω βίντεο καταγράφει τα βογγητά του άτυχου μετανάστη, που δε στάθηκαν ωστόσο ικανά για να συγκινήσουν τους ανθρωποφύλακές του και να μεριμνήσουν για τη ζωή του.

Η κυβέρνηση της ΝΔ κατασκεύασε εχθρούς προσπαθώντας να δηλητηριάσει τη κοινωνία και να αναδείξει τον εαυτό της ως εγγυητή της ευταξίας και της κανονικότητας. Οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, οι φοιτητές, οι νέοι, οι νοσοκομειακοί γιατροί, είναι εχθροί. Ο Macky Diabete από τη Γουινέα που ζήτησε μια καλύτερη ζωή και σήμερα είναι νεκρός, ήταν εχθρός. Ο νέος από την Λάρισα που καθόταν στο παγκάκι στο πάρκο με τους φίλους του ήταν εχθρός.

Ο Χρυσοχοΐδης εξισώνει τους πρόσφυγες με τον κορονοϊό

Εξάλλου δεν έχει περάσει πολύς καιρός που ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοίδης προχώρησε σε παραλληλισμούς που παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας εξισώνοντας την απειλή από την πανδημία του Κορονοϊου με τους απεγνωσμένους ανθρώπους που ζητούσαν καταφύγιο στη χώρα μας.

«Το εμβόλιο και ο φράχτης. Θα νικήσουμε τον κορονοϊό, θα είμαστε ασφαλής ως χώρα, ως Έλληνες και Ελληνίδες» δήλωσε ο Χρυσοχοΐδης, αφού πρώτα σημείωσε ότι «το 2020 δοκιμαστήκαμε, εδώ στα σύνορα στις Καστανιές, δοκιμαστήκαμε στον Έβρο, δοκιμαστήκαμε στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας».

Οι δηλώσεις του υπουργού έγιναν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο νομό Έβρου, όπου συναντήθηκε με αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται στα φυλάκια στις Καστανιές και στις Φέρες.

Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το