Ένας ανήλικος Παλαιστίνιος δολοφονήθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε επιδρομή του ισραηλινού στρατού κατοχής στην πόλη Ιεριχώ της Δυτικής Όχθης τη Δευτέρα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο Mohammad Fayez Balhan, 15 ετών, πυροβολήθηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το υπουργείο είπε ότι άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά και εισήχθησαν στο νοσοκομείο για ιατρική φροντίδα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στον προσφυγικό καταυλισμό Aqbat Jabr, προκαλώντας συγκρούσεις με κατοίκους της περιοχής.

Ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι δυνάμεις του στρατού επιχειρούν στον καταυλισμό, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ένταση επικρατεί στα παλαιστινιακά εδάφη από τότε που η ισραηλινή αστυνομία απομάκρυνε βίαια πιστούς από το συγκρότημα του τζαμιού Al-Aqsa στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ την περασμένη εβδομάδα.

Σχεδόν 100 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά από την αρχή του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με παλαιστινιακά στοιχεία. Δεκαέξι Ισραηλινοί έχουν επίσης σκοτωθεί σε ξεχωριστές επιθέσεις την ίδια περίοδο.

*φωτογραφία αρχείου από την νεκρώσιμη πομπή νεαρού Παλαιστίνιου στη Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη στις 25 Μαΐου 2022

πηγή: middleeastmonitor.com

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το