Τρεις τροπολογίες για τη στήριξη του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου με τις σωφρονιστικές ρυθμίσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η μια από αυτές:

  • Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ίση με την καταβολή μηνιαίου βασικού μισθού στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και των Καταστημάτων Κράτησης. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, «προτείνεται η παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, με την οποία η Πολιτεία αναγνωρίζει το εξαιρετικά δύσκολο έργο και την εξαιρετική κοινωνική προσφορά των αστυνομικών υπαλλήλων, των υπαλλήλων των καταστημάτων κράτησης, των εξωτερικών υπαλλήλων φρούρησης και των σωφρονιστικών υπαλλήλων, στην κρίσιμη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού. Οι ανωτέρω κατηγορίες υπαλλήλων δεν έχουν λάβει την αντίστοιχη με άλλες κατηγορίες μέριμνα της Πολιτείας για την έκτακτη οικονομική τους ενίσχυση και γι΄ αυτό το λόγο προτείνεται η καταβολή άπαξ ποσού, ίση προς έναν καταβαλλόμενο μηνιαίο μισθό που λαμβάνει ο κάθε δικαιούχος».

Είπατε τίποτε;

 O ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επιβραβεύσουμε το όργιο καταστολής, με περισσότερα χρήματα. Με την επίδειξη αστυνομοκρατίας στο κέντρο της Αθήνας, με την καταπάτηση κάθε συνταγματικού δικαιώματος των πολιτών, με τις προκλητικές συλλήψεις δημοκρατών δικηγόρων, με την κατάργηση ακόμα και των ελάχιστων ελευθεριών στην κυκλοφορία που επιτρέπει ο γενικός εγκλεισμός.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το