Νέα μεγάλη πυρκαγιά, αυτή τη φορά στη νότια Εύβοια, κοντά στο Μαρμάρι, ξέσπασε μετά τα μεσάνυχτα. Η φωτιά καίει σε δασική έκταση στην περιοχή Φηγιάς και από το 112 δόθηκε εντολή να εκκενωθούν δυο οικισμοί. Πρόκειται για τον οικισμό «Κοκκίνης» και τον οικοδομικό συνεταιρισμό «Ιατρών».

Στην περιοχή επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα και ένα πεζοπόρο. Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν για ρίψεις και εναέρια μέσα.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός έκανε έκκληση για ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς το τεράστιο μέτωπο είναι ανεξέλεγκτο.

Για «τεράστια» πυρκαγιά μίλησε ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος.

Ο Δημήτρης Ξυπόλητος δημοτικός σύμβουλος Μαρμαρίου μιλώντας στην εκπομπή «Από τις 6», είπε ότι η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 01:30 μέσα σε δάσος εκτός οικισμού και υπήρξε άμεση κινητοποίηση «Από τις 3:00 βγήκαμε με τα μεγάφωνα και καλούσαμε τον κόσμο να φύγει. Τώρα οικισμοί είναι εκκενωμένοι» είπε σημειώνοντας πως δεν μπορεί να ξέρει πώς ξεκίνησε η φωτιά, ωστόσο «όποτε έχει ανέμους έχουμε φωτιές». Ο ίδιος είπε ότι κατά τις 4:00 άλλη μια φωτιά ξέσπασε κοντά στην Κάρυστο, ωστόσο αντιμετωπίστηκε αμέσως.

«Δεν πρόκειται για ένα ενιαίο μέτωπο αλλά για τρία, τέσσερα διαφορετικά, είπε σημειώνοντας πως υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση. Οι άνεμοι που πνέουν είναι πολύ ισχυροί, Ας ελπίσουμε ότι θα ελεγχθεί, είπε.

Εξήγησε ότι η περιοχή έχει πολλά σπίτια είναι τουριστική, έχει μόνιμους κατοίκους και εξοχικά, και αυτό το διάστημα έχει αρκετούς επισκέπτες. Ερωτηθείς για τις αναφορές κατοίκων για ζημιές σε σπίτια είπε ότι οι καπνοί είναι πολύ πυκνοί και δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση αυτήν την ώρα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το