Ούτε 24 ώρες δεν έκλεισαν από την ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη και τις απειλές για εφαρμογή του δόγματος “νόμος και τάξη”, που εκτόξευσε μαζί με τον Υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο και η Αστυνομία εισβάλει στα Εξάρχεια σε καταλήψεις στέγης προσφύγων και αλληλέγγυων συλλογικοτήτων.

Στη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σε τέσσερα κτίρια στην περιοχή των Εξαρχείων που τελούσαν υπό κατάληψη, εντοπίστηκαν συνολικά 143 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ προσήχθησαν τρία άτομα.

Η επιχείρηση έγινε σε τέσσερα κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη στην οδό Σπ. Τρικούπη και Καλλιδρομίου και συμμετείχαν άνδρες των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ, της ΔΙΑΣ, της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί 143 άτομα, τα οποία στην πλειονότητά τους είναι πρόσφυγες και μετανάστες.

Η τηλεόραση έδειχνε γυναίκες και παιδιά να μπαίνουν στην κλούβα ενώ την ίδια ώρα που ο εκπρόσωπος της ΝΔ βεβαίωνε ότι άνεμος ασφαλείας έπνεε στα Εξάρχεια


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, την ίδια ώρα που τα δικαστήρια έριξαν στα μαλακά τον Κορκονέα, το δολοφόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, κλιμακώνει την αστυνομική καταστολή στα Εξάρχεια προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζόμενων και της νεολαίας για τη συνέχιση της βάρβαρης πολιτικής των υπερπλεονασμάτων, της λιτότητας και της υποτέλειας στους ιμπεριαλιστές.

Και κάτι τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό. Επειδή δεν είμαστε λωτοφάγοι να θυμίσουμε ότι αυτού του είδους οι επιχειρήσεις γίνονταν και μάλιστα εντάθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα μέσα στο 2019

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το