Τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης με τους τρεις νεκρούς στην Ουτρέχτη ανακοίνωσε η ολλανδική αστυνομία.
—-

Όπως αναφέρει το Reuters, ένοπλος άνοιξε πυρ γύρω στις 10.45 το πρωί (τοπική ώρα) κατά επιβατών στο τραμ.

Η αστυνομία της Ουτρέχτης ανακοίνωσε πως μια πλατεία σε σταθμό του τραμ έξω από το κέντρο της πόλης έχει αποκλεισθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις. Eπί τόπου βρίσκονται στελέχη υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, περιπολικά, ασθενοφόρα και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, ενώ τρία ελικόπτερα σαρώνουν από αέρος την περιοχή.

Οι αρχές έχουν αποκλείσει το σημείο της επίθεσης και έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας σε όλη την περιοχή, όπου έσπευσαν αστυνομικά ελικόπτερα κι ασθενοφόρα, όπως και μονάδες της αντιτρομοκρατικής.

Απόπειρα δολοφονίας;

Στο μεταξύ, το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, που επικαλείται συγγενείς του Τανίς, ο ένοπλος πυροβόλησε εναντίον συγγενούς του στο τραμ κι όσων επιχείρησαν να τον βοηθήσουν, εξαιτίας «οικογενειακών λόγων».

Επίσης, η ολλανδική εφημερίδα Algemeen Dagblad, επικαλούμενη αυτόπτη μάρτυρα, ανέφερε ότι ο ένοπλος στόχευσε μια γυναίκα μέσα στο τραμ και κατόπιν πυροβόλησε τους ανθρώπους που προσπάθησαν να την βοηθήσουν.

Συνέντευξη Ρούτε

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον υπουργό Εσωτερικών, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε δήλωσε ότι η χώρα είναι σοκαρισμένη από την επίθεση στον σταθμό του τραμ στην Ουτρέχτη με τους τουλάχιστον επτά τραυματίες.

Ο Ρούτε δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια και τόνισε ότι «αυτές οι πράξεις βίας στόχευσαν κατά αθώων ανθρώπων» και πως κάθε τρομοκρατική ενέργεια είναι συνιστά επίθεση στον πολιτισμό της χώρας, στην «κουλτούρα της ανεκτικότητας και της ανοιχτής κοινωνίας».

«Αν πρόκειται για τρομοκρατία», συμπλήρωσε, «μία είναι η κατάλληλη απάντηση: το κράτος δικαίου και η δημοκρατία να τεθούν απέναντι στη βία και την τρομοκρατία».

Ολλανδικά μέσα αναφέρουν ότι έχει υποβληθεί αίτημα να στηθεί επί τόπου μία μονάδα παροχής πρώτων βοηθειών. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης έχει διαφύγει με αυτοκίνητο.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαρκ Ρούτε, διέκοψε τις συνομιλίες για σχηματισμό κυβέρνησης και παρακολουθεί τις εξελίξεις.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το