Οι οικονομικές κυρώσεις είναι πόλεμος ενάντια στους Ιρανούς εργαζομένους

Η στάση των παγκόσμιων δυνάμεων απέναντι στη χώρα μας δεν στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και του βιοπορισμού των Ιρανών εργαζομένων. Αντίθετα είναι ένας ολοκληρωτικός πόλεμος κατά του λαού και των εργαζομένων του Ιράν. Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός εφαρμόζει πολιτικές που αποσκοπούν στην επαναχάραξη του γεωπολιτικού τοπίου της Μέσης Ανατολής και του Ιράν.

Αδελφές και αδελφοί μας συνδικαλιστές ολόκληρου του κόσμου

Μην ξεγελιέστε, οι μονομερείς οικονομικές κυρώσεις ενάντια στο Ιράν από τις μεγάλες δυνάμεις, και ειδικά τις ΗΠΑ και τους φανερούς και κρυφούς σύμμαχοι τους, αποτελούν το πρελούδιο ενός άνισου πολέμου εναντίον των Ιρανών εργαζομένων και του ιρανικού πληθυσμού. Αυτές οι κυρώσεις οδηγούν στο κλείσιμο εργοστασίων και την κατάρρευση της εγχώριας παραγωγής, την αύξηση της ανεργίας και την εκτόξευση των τιμών των τροφίμων, των φαρμάκων και άλλων ειδών καθημερινής ανάγκης, τα οποία καθίστανται πλέον απαγορευτικά για τους απλούς ανθρώπους του Ιράν. Οι κυρώσεις έχουν ανοίξει το δρόμο στα διάφορα κοράκια-μεσάζοντες και άπληστους εμπόρους να ευημερήσουν εις βάρος των Ιρανών εργατικών οικογενειών. Οι πολεμοκάπηλοι είναι οι μόνοι που θα επωφεληθούν από τα μέτρα που επιβαρύνουν τον λαό, μέσα από τη συσσώρευση και την αύξηση των τιμών των προϊόντων. Συσσωρεύουν εύκολο πλούτο άνευ προηγουμένου και χτυπάνε όλο και δυνατότερα τα τύμπανα του πολέμου.

Αδελφές και αδελφοί μας στην Αμερική και την Ευρώπη

Για να αποφύγουμε μια τέτοια καταστροφή, σας ζητάμε να ασκήσετε πιέσεις στις κυβερνήσεις σας, ώστε να μην συνεργαστούν και να μη συμμετάσχουν σε αυτές τις καταστρεπτικές κυρώσεις. Μην επιτρέπετε οι φόροι σας να χρησιμοποιούνται εναντίον των εργατών και του εργαζόμενου λαού του Ιράν μέσω των βιομηχανικών, φαρμακευτικών και επισιτιστικών κυρώσεων. Απαιτήστε από τους κοινοβουλευτικούς σας εκπροσώπους να δαπανούν τους φόρους σας για την ευημερία και την κοινωνική πρόνοια των χωρών σας και όχι για να ξεριζώνουν και να καταστρέφουν τα θεμέλια της ζωής των εργαζόμενων οικογενειών του Ιράν.

Ζητούμε από τις αδελφές και τους αδελφούς μας στις χώρες όπου τα συνδικάτα έχουν κάποια επιρροή στις κυβερνήσεις και στο κοινοβούλιο να ζητήσουν από τις αντίστοιχες κυβερνήσεις και τα κοινοβούλιά τους να μην συμμετάσχουν στις κυρώσεις αυτές και να υποστηρίξουν το ιρανικό εργατικό κίνημα και τις εργαζόμενες οικογένειες του Ιράν ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές, από όπου και αν αυτές προέρχονται.

Αγαπητοί σύντροφοι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι συνδικαλιστές

Ενωθείτε μαζί μας για το χτίσιμο ενός επιτυχημένου κινήματος ενάντια στην απειλή των οικονομικών κυρώσεων και του πολέμου, για να αποτρέψουμε το χτύπημα του λαού του Ιράν από μια καταστροφή σαν αυτή της Συρίας, του Ιράκ και της Λιβύης.

Το Συνδικάτο των Ιρανών Εργατών Μετάλλου

_________________

Μετάφραση στα ελληνικά: Νίκος Χ. για το avantgarde

πρωτότυπο: http://www.sfelezkar.com/?p=3327

στα αγγλικά: http://english.sfelezkar.com/2018/08/economic-sanctions-a-war-against-the-iranian-working-class/

 

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το