Φαίνεται πως στα πανεπιστήμια της Ινδίας – όπως κατά πάσα πιθανότητα και σε όλα τα πανεπιστήμια του πλανήτη- το σκονάκι πάει σύννεφο. Όμως, ο εκεί πρύτανης είχε μια «καταπληκτική» ιδέα! Φόρεσε στα κεφάλια των φοιτητών κούτες για να μη αντιγράφουν.

Χαμός έχει γίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από φωτογραφίες που παρουσιάζουν ένα ολόκληρο αμφιθέατρο στο Κολέγιο Bhagat PU στην Καρνατάκα της Ινδίας να φοράει στο κεφάλι του χαρτόκουτα, στο πλαίσιο της προστασίας και της αποτροπής από την αντιγραφή κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. 

Τα κουτιά είχαν τρύπα μόνο μπροστά, ώστε οι 50 πρωτοετείς φοιτητές να βλέπουν μόνο το γραπτό τους και να μην ρίχνουν κλεφτές ματιές αριστερά-δεξιά στα γραπτά των συμφοιτητών τους.

Όπως αντιλαμβάνεστε τα σχόλια στα social media ήταν άνευ προηγουμένου κι έφτασαν μέχρι και τον υπουργό Παιδείας της χώρας.

«Φέρθηκαν στους φοιτητές λες και είναι ζώα», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Σουρές Κουμάρ, κι επιβεβαίωσε ότι το υπουργείο θα χειριστεί όπως πρέπει τη διαστροφή του Κολεγίου.

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του Κολεγίου, σύμφωνα με τους ινδικούς Times, διαβεβαίωσε ότι όλα έγιναν με τη πλήρη συγκατάθεση των φοιτητών και στο πλαίσιο αντιμετώπισης της αντιγραφής. Όμως, ο πρύτανης δεσμεύτηκε ότι το πανεπιστήμιο θα συμμορφωθεί πλήρως στις επιταγές του υπουργείου Παιδείας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το