Άρτα (Ανταπόκριση) 

Νεκρός ο 28χρονος ηλεκτρολόγος  Χρήστος Ζορμπάς στην γαλακτοβιομηχανία «ΗΠΕΙΡΟΣ»

Άλλο ένα θύμα στο βωμό της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων

Το Σάββατο 6 Ιούνη στην γαλακτοβιομηχανία «ΗΠΕΙΡΟΣ» στην Καμπή Άρτας, άλλος ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο χώρο εργασίας. Ο 28χρονος Χρήστος Ζορμπάς τους τρεις τελευταίους μήνες δούλευε ως ηλεκτρολόγος  στην εν  λόγω  γαλακτοβιομηχανία. Το δυστύχημα συνέβη στις 10 περίπου το βράδυ,  ενώ οι γονείς του ειδοποιήθηκαν στις  5 το πρωί,  με το πρόσχημα ότι η εργοδοσία δεν είχε στοιχεία επικοινωνίας από το περιβάλλον του θύματος.  

Επίσης υποψίες  κινεί το γεγονός ότι με πρόσχημα ότι ήταν αργία, δεν ενημερώθηκε η Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία παρουσιάστηκε για αυτοψία τη Δευτέρα το μεσημέρι, αφήνοντας όλο το χρόνο στους εργοδότες να συγκαλύψουν τυχόν ευθύνες τους.

Όπως και να έχει, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και το έχουμε δει πολλές φορές. Ελλιπή μέτρα ασφάλειας στο βωμό την κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων, εντατικοποίηση της παραγωγής με όσο το δυνατόν  λιγότερο προσωπικό οδήγησαν στο θάνατο άλλον έναν νέο άνθρωπο στον αγώνα για το μεροκάματο. Η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας  την Κυριακή έξω από το εργοστάσιο και μαζική στάση εργασίας τη Δευτέρα προχώρησε το Εργατικό Κέντρο Άρτας. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και συγγενείς του νεκρού εργαζόμενου, τους οποίους συνόδεψε το Εργατικό Κέντρο για να παραλάβουν τα πράγματά του. Στο αίτημά του να δούνε τον χώρο του ατυχήματος, το Εργατικό Κέντρο, καταγγέλλει «προσχηματική απαγόρευση» που «αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτήματα».

Θ. Κ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το