Ανταπόκριση

Μεγάλη συμμετοχή είχαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας στις 16/03 συμμετέχοντας στην απεργία που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Πλήθος σωματείων και συλλόγων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία βασιλέως Γεωργίου στις 10:30 σύμφωνα με το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και του Δήμου Πατρέων. Λίγο νωρίτερα οι φοιτητικοί σύλλογοι που είχαν πάρει απόφαση με το πλαίσιο των ΕΑΑΚ, οργανώσεις της Αριστεράς και κάποια σωματεία είχαν προσυγκεντρωθεί στο Παράρτημα και προχώρησαν με πορεία στο χώρο της κεντρικής συγκέντρωσης.

Χωρίς αμφιβολία ήταν μία ακόμη πολύ μεγάλη διαδήλωση στην οποία συμμετείχε πλήθος κόσμου διαφόρων ηλικιών και επαγγελματικών χώρων. Ο Πατραϊκός λαός για μία φορά ακόμη διατράνωσε τη θέληση του να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική στο θέμα του σιδηρόδρομου και όχι μόνο. Ήταν η καλύτερη απάντηση απέναντι στους κυβερνητικούς προπαγανδιστικούς μηχανισμούς, οι οποίοι προσπαθούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες με διάφορους τρόπους. Μικρής έκτασης επεισόδια έλαβαν χώρα στο τέλος της πορείας από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι συναγωνιστές της ΕΡΓΑΣ μοίρασαν προκηρύξεις στο χώρο της Προσυγκέντρωσης και συμμετείχαν στην πορεία με ξεχωριστό πανό.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το