Μετά το 6ο λεπτό τα απαράδεκτα που είπε σε έξαλλη κατάσταση ο υπουργός Γεωργιάδης. Στο 13ο λεπτό η άρνηση του να μιλήσει με τη μαθήτρια. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη στο MEGA 02/10/2020

Επίδειξη «υπουργικής πυγμής» έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε μαθήτρια που εκπροσωπούσε το συντονιστικό καταλήψεων, αρνούμενος όχι μόνο να συζητήσει μαζί της, αλλά ζητώντας από τους δημοσιογράφους να βγάλουν στον αέρα την μαθήτρια μόνο αφού τελειώσει ο ίδιος. Μάλιστα, σε μια υποκριτική κίνηση «μεγαλοθυμίας» προσφέρθηκε εκβιαστικά να αποχωρήσει από την εκπομπή πριν ολοκληρώσει, ώστε να εμφανιστεί η μαθήτρια.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, έκανε λόγο για «κακομαθημένα παιδιά» που προχωρούν σε καταλήψεις, ενώ ισχυρίστηκε πως η χθεσινή μαθητική κινητοποίηση δεν ήταν ούτε μεγάλη ούτε των μαθητών, αλλά μελών του …αντιεξουσιαστικού χώρου.

Συγκεκριμένα, συζητώντας για τα αιτήματα των μαθητών ανέφερε πως «δεν υπάρχει ούτε ένα εκπαιδευτικό κενό στα σχολεία», ενώ απαντώντας στις αιτιάσεις πως υπάρχουν πράγματι ελλείψεις, ειρωνεύτηκε τους δημοσιογράφους λέγοντας πως «αν υπάρχει και ένα κενό στην Άρω Ραχούλα, το κάνετε πρώτο θέμα», ενώ διευκρίνισε πως «εκεί που υπάρχουν κενά, δεν γίνονται καταλήψεις. Τις καταλήψεις τις κάνουν οι κακομαθημένοι μαθητές».

«Αν δεν τον μαζεύουν οι γονείς του, τότε έχουν πρόβλημα οι γονείς του»

Όταν κατηγορήθηκε πως γίνεται αφοριστικός, αντέτεινε πως γίνεται «πολύ αφοριστικός, γιατί η ιδέα των καταλήψεων είναι βλαβερή για την ελληνική κοινωνία», ενώ υπερασπίστηκε την απόφαση Κεραμέως για απουσίες στους μαθητές που προχωρούν σε καταλήψεις. «Είμαστε υπερβολικά μαλθακοί με τα παιδιά. Τα παιδιά καταλαβαίνουν όταν τους βάζεις δικαιώματα και υποχρεώσεις», ενώ προσέθεσε πως όποιος κάνει κατάληψη θα παίρνει απουσία και αν θέλει ας χάσει την τάξη. Αν δεν τον μαζεύουν οι γονείς του, τότε έχουν πρόβλημα οι γονείς του. Τέλος».«Δεν υφίστανται μαθητικές κινητοποιήσεις»

Συνεχίζοντας τα λογικά άλματα, παρέθεσε πως δεν υφίστανται «μαθητικές κινητοποιήσεις», λόγω των… μολότοφ. «Δεν μπορώ να φανταστώ πως οι μαθητές πετάνε μολότοφ, αυτά ήταν άτομα του οργανωμένου αντιεξουσιαστικού χώρου», άρα… στις κινητοποιήσεις οι συμμετέχοντες δεν ήταν μαθητές, οι οποίοι συνολικά δεν εκφράζονται από τις καταλήψεις, στις οποίες λαμβάνουν μέρος «μικρές, θλιβερές και θορυβώδεις μειοψηφίες».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το