Μόλις 25 από τους 130 μαθητές που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο Σκουτάρεως, του δήμου Σερρών, κάθισαν την Παρασκευή στα θρανία, με τους υπόλοιπους να απέχουν από το σχολείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φοίτηση 10 προσφυγόπουλων στο εν λόγω δημοτικό.

Οι γονείς και οι κηδεμόνες των 105 μαθητών με αυτή την κίνησή τους εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους και δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Τα σημάδια ξενοφοβίας και ρατσισμού είχαν εκδηλωθεί εδώ και μέρες, παρότι, όπως σημειώνεται από το διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ξενοφώντα Παπασταματόπουλο, είχε υπάρξει ενημέρωση για την άφιξη των 10 προσφυγόπουλων στο δημοτικό του χωριού το Σεπτέμβρη, δίχως να υπάρξουν τότε διαφωνίες. Προφανώς η καλλιέργεια κλίματος μισαλλοδοξίας από ξενοφοβικούς κύκλους έκανε το “θαύμα” της και πριν από 15 μέρες σε γενική συνέλευση γονέων άρχισαν να διατυπώνονται φόβοι “ισλαμοποίησης” των μαθητών, “τραυματισμού του ψυχισμού της” μαζί με τη γνωστή παραφιλολογία περί έλλειψης εμβολιασμών.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Σκουτάρεως απέστειλαν εξώδικα τις προηγούμενες ημέρες στον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών, στον δήμαρχο Σερρών και στον Αντιπεριφερειάρχη ζητώντας να δημιουργηθεί σχολείο εντός της προσφυγικής δομής.

«Η μόρφωση αποτελεί δικαίωμα κάθε παιδιού, ανεξάρτητα από χρώμα, κοινωνική θέση, θρήσκευμα και καταγωγή. Η φοίτηση όλων των μαθητών στα δημόσια σχολεία είναι καθήκον του κράτους και κανείς δεν μπορεί να την εμποδίσει.Τα σχολεία θέλουμε να είναι πάντα ανοιχτά και φιλόξενα για τα φτωχά παιδιά του κόσμου, Ελληνόπουλα, Προσφυγόπουλα» αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών «Ο Εμμανουήλ Παππάς».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το