ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΔΕΘ ΣΤΙΣ 8 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!
Ο λαός δεν τιμά τους ιμπεριαλιστές δυνάστες!

Δεν θα αποπροσανατολιστεί απο τη νέα κυβερνητική απάτη περί «τέλους των μνημονίων»!

Θα συνεχίσει τους αγώνες του ενάντια στην πολιτική των αντιλαϊκών – αντεργατικών μέτρων και της εξάρτησης!

Η φετινή ΔΕΘ επιφυλάσσει μια διπλή πρόκληση για τον λαό μας:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απο τη μια, θα «τιμήσει» σ’ αυτήν τις ΗΠΑ, την ιμπεριαλιστική υπερδύναμη που έχει καταδυναστεύσει και καταδυναστεύει την χώρα μας, βαρύνεται με αμέτρητα εγκλήματα σε βάρος των λαών και προωθεί επεμβάσεις και πολέμους σε όλο τον κόσμο.

Απο την άλλη, θα αναγγείλει την συνέχιση και την ένταση της αντιλαϊκής – αντεργατικής επίθεσης κάτω απο την «ενισχυμένη εποπτεία» της ΕΕ και θα επιχειρήσει να συγκαλύψει αυτή την πραγματικότητα, προβάλλοντας μέσα απο τις ομιλίες του Τσίπρα τη νέα απάτη του «τέλους των μνημονίων».

Σε μια στιγμή όπου οι ΗΠΑ στον ανταγωνισμό τους με τους άλλους ιμπεριαλιστές (ΕΕ, Ρωσίας, Κίνας), προωθούν νέα πολεμικά σχέδια και στη Μέση Ανατολή, στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, ανοίγουν πληγές και δημιουργούν κίνδυνους πολεμικής εμπλοκής της χώρας, η επιλογή της κυβέρνησης να τιμήσει τις ΗΠΑ δείχνει το μέγεθος της υποτέλειας της στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό αλλά και τον χαρακτήρα της πολιτικής της, που συμπορεύεται με τους εχθρούς των λαών και της ειρήνης. Γεγονός άλλωστε που επιβεβαιώνει όλη η πολιτική της, με την παραμονή και τις διευρυνόμενες διευκολύνσεις που παρέχει στις αμερικανικές βάσεις στην χώρα μας και τη μετατροπή της σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο ενάντια στους λαούς. Πολιτική που συμπληρώνεται απ’ τον εθνικισμό και το σοβινισμό, που καλλιεργεί το μίσος για τους γειτονικούς λαούς, αλλά και στέκεται απέναντι στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της εκμετάλλευσης, δηλαδή τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παράλληλα με το λιβανωτό της προς τις ΗΠΑ, θα επιδιώξει στη ΔΕΘ να παρουσιάσει ως «επιτυχημένη» και την οικονομική πολιτική της, επικαλούμενη την επίσημη λήξη του λεγόμενου «προγράμματος στήριξης» του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (EMS). Ενός «προγράμματος» που έφερε πλήθος απανωτών αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων και «μνημονίων», σχεδόν για μια 10ετία. Μέτρων και «μνημονίων», που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και που συνέχισε εφαρμόζοντας και νέα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Προς όφελος πάντα των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και ΗΠΑ-ΔΝΤ, και της ντόπιας εξαρτημένης μεγαλοαστικής τάξης. Μέτρων και «μνημονίων», που το καθένα ήταν χειρότερο απ΄ το προηγούμενο, και που καταδίκασαν το λαό στη φτώχια, στην εξαθλίωση, σε μια ζωή με τσακισμένα δικαιώματα και κατακτήσεις. Μέτρων και μνημονίων που απογείωσαν το ξεπούλημα και την ιμπεριαλιστική, λεγόμενη «επιτροπεία». Μέτρων και «μνημονίων», που για να περάσουν χρειάστηκαν τα ρόπαλα των ΜΑΤ, ενάντια στον «εχθρό-λαό».

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη ΔΕΘ, θα επαναλάβει σε υψηλότερους τόνους αυτά που είπε ο Τσίπρας με το διάγγελμά του στην Ιθάκη. Πιο δημοκοπικά-και ενόψει και επερχόμενων εκλογών- θα επαναλάβει τα ψεύδη περί «τέλους των δεινών» του ελληνικού λαού, περί «ανάπτυξης» κλπ. Με υποκριτική και προκλητική τακτική θα επιδιώξει να εξωραΐσει τη μελανή πραγματικότητα που ζει η εργατική τάξη, ο λαός κι η νεολαία στην ίδια τους την καθημερινότητα, και σ΄ όλες τις πλευρές της ζωής τους! Μια συνηθισμένη τακτική για να χρυσωθεί το χάπι του νέου γύρου της επίθεσης ενάντια στο λαό, που βρίσκεται μπροστά μας! Έναν γύρο, που απαιτούν οι ιμπεριαλιστές και το ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο και που στηρίζει σύσσωμη και όλη η αστική αντιπολίτευση (ΝΔ, ΚΙΝ.ΑΛΛ. κοκ) παρά τις αντιπολιτευτικές της «κορώνες». Έναν γύρο, ο οποίος θα περιέχει συνέχιση και επέκταση των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων» για τα επόμενα χρόνια. Αυτή είναι η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με την ΕΕ για το «τέλος των μνημονίων» και δεν μπορεί να αποκρυφθεί από την κυβερνητική δημαγωγία και από όποιους παραπλανητικούς λόγους και δηλώσεις σκοπεύει να κάνει ο Τσίπρας στην ΔΕΘ.

Η κυβερνητική προσπάθεια συγκάλυψης της πραγματικότητας και αποπροσανατολισμού του λαού δεν πρέπει να περάσει!

Γιατί τα μεροκάματα, οι μισθοί και οι συντάξεις δεν πρόκειται ν’ αυξηθούν, αλλά αντίθετα θα δεχθούν νέες επιδρομές απ΄ το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του.

Γιατί οι απολύσεις και η ανεργία δεν πρόκειται να μειωθούν.

Γιατί η ασφάλιση και η περίθαλψη για το λαό θα συνεχίσει να κινείται στην τροχιά της διάλυσης.

Γιατί η φορομπηξία – με όποιο όνομα – θα συνεχιστεί και θα αυξηθεί.

Γιατί το ξεπούλημα και οι ιδιωτικοποιήσεις καλά κρατούν.

Γιατί τα εργατικά δικαιώματα θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο στόχαστρο των εργοδοτών, της κυβέρνησης και των ιμπεριαλιστών «επιτρόπων».

Γιατί οι «πλειστηριασμοί» των λαϊκών κατοικιών θα αυξάνονται.

Γιατί η παιδεία θα γίνεται ολοένα και πιο σκληρά ταξική.

Γιατί οι λαϊκές ανάγκες θα εξακολουθούν να κρατιούνται στο περιθώριο, δημιουργώντας τραγικές καταστάσεις, σαν κι αυτές των πυρκαγιών στο Μάτι και των πλημμυρών στη Μάνδρα.

Γιατί τα δημοκρατικά δικαιώματα θα συνεχίσουν ν’ αμφισβητούνται και η κρατική τρομοκρατία και καταστολή θα συνεχίσει ν’ αποτελεί τη μόνιμη «συνταγή» αντιμετώπισης του λαού, όταν αυτός βγει στο δρόμο του αγώνα.

Γιατί, είτε με «επιτροπεία», είτε με «εποπτεία» η ιμπεριαλιστική εξάρτηση θα βαθαίνει!

Ενόψει της φετινής ΔΕΘ επιχειρείται να στηθεί και ένα σκηνικό τρομοκράτησης του λαού, αξιοποιώντας και τις διαθέσεις αντιδραστικών ακροδεξιών κύκλων, ώστε να δικαιολογηθεί η αυξημένη αστυνομοκρατία και τα σχέδια κρατικής καταστολής των εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων, να εμποδιστεί η μαζική συμμετοχή του λαού, των εργαζόμενων και της νεολαίας σ’ αυτές.

Η άρχουσα τάξη, η κυβέρνηση, όλο το πολιτικό σύστημα διαχείρισης και, φυσικά, οι αμερικανοί ιμπεριαλιστές επικυρίαρχοι, δεν θέλουν να γίνονται ενάντια τους λαϊκές κινητοποιήσεις. Ειδικά λαϊκές κινητοποιήσεις μαζικές, με αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο και πνεύμα αντίστασης και διεκδίκησης.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός μας δεν πρέπει να επηρεασθούν από το κλίμα της δημαγωγίας και του εκφοβισμού!

Να διαδηλώσουμε μαζικά στη ΔΕΘ!

Γιατί δεν περιμένουμε «κατανόηση» και λύσεις στα προβλήματα μας, δεν περιμένουμε βελτίωση της ζωής μας, απ’ αυτούς που μας μαυρίζουν τη ζωή, απ’ τους ίδιους τους υπεύθυνους για την κατάσταση που βιώνει ο λαός.

Μόνο απ’ τους δικούς μας αγώνες, απ’ τις δικές μας δυνάμεις, απ’ τη δική του συλλογική πάλη, ο λαός μας μπορεί να βρει λύση στα προβλήματα του, μακριά από ψεύτικες εκλογικές διεξόδους, κοινοβουλευτικές αυταπάτες και αναμονή από «κυβερνητικά προγράμματα» των κυρίαρχων αστικών πολιτικών δυνάμεων.

Ενάντια στα απατηλά κυβερνητικά και στα ιμπεριαλιστικά «αφηγήματα», ο λαός μπορεί και πρέπει να ξεδιπλώσει τους δικούς του αγώνες! Με νέους αγώνες, με απεργίες, με διαδηλώσεις και όποια άλλη μορφή πάλης!

Για την ανατροπή όλων των αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων και «μνημονίων»! Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής!
Για αυξήσεις σε μεροκάματα, μισθούς, συντάξεις!
Για το δικαίωμα όλων στην πλήρη και σταθερή δουλειά!
Για Ασφάλιση, Περίθαλψη, Παιδεία, δημοκρατικά δικαιώματα!
Ενάντια στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών, για ειρήνη και φιλία με τους γειτονικούς λαούς, ενάντια στην υποτέλεια και τον εθνικισμό!
Έξω ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Βάσεις-ΕΕ-ΔΝΤ!
Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στις 8 του Σεπτέμβρη!

• Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση ενόψει της φετινής ΔΕΘ με το μπλοκ της ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΊΣΤΑΣΗΣ – ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΉΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, 6:00 μ.μ., στην Καμάρα.

• Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση-συζήτηση της Συνεργασίας, την Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη, 7:00 μ.μ., στο ίδιο σημείο.

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΊΣΤΑΣΗ – ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙKH ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

 

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το