ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης-Καλλιθέας-Μοσχάτου

Όλοι  στην κινητοποίηση ενάντια στις συνδικαλιστικές – πολιτικές διώξεις

Υπερασπιζόμαστε τα σωματεία και τους αγώνες

Πέμπτη 23 Μάη, 6:30 μμ, Προπύλαια

Ο καταιγισμός συνδικαλιστικών – πολιτικών διώξεων της τελευταίας περιόδου αποτελεί κεντρική επιλογή της κυβέρνησης. Στόχος είναι να τελειώνει με την κοινωνική διαμαρτυρία και ειδικά με όποια ενοχλεί γιατί μπορεί να τροποποιεί συνειδήσεις ή να δημιουργεί εμπόδια στην πολιτική της κατεδάφισης των κοινωνικών δικαιωμάτων.

 Έτσι συνταγματικά και «θεωρητικά έχουμε δικαίωμα στην συνδικαλιστική δράση και στην απεργία, αλλά στην πράξη όσοι προσπαθούν να ασκήσουν αυτά τα δικαιώματα ουσιαστικά, θα διώκονται. Ανεκτά σωματεία θα είναι μόνο τα σωματεία που περιορίζονται στις δημόσιες σχέσεις ή σε μια δράση που δεν βάζει προβλήματα στις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού και του πολέμου.

Στην παρούσα φάση:

·       Δεκάδες εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί, εργαζόμενοι και εργάτες είναι αντιμέτωποι με πλήθος διοικητικών αλλά και ποινικών διώξεων εξαιτίας της συνδικαλιστικής – πολιτικής δράσης τους.

·       Δεκάδες φοιτητές σέρνονται στα δικαστήρια  ή παραπέμπονται στα πειθαρχικά όργανα  για τις καταλήψεις ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Στις 23 Μάη καλείται διαδήλωση για το ζήτημα αυτό από την πρωτοβουλία «Συνδικαλιστικές Οργανώσεις & Κινήσεις, Συλλογικότητες – Κινήσεις γειτονιάς». Η πρωτοβουλία αυτή ήδη έχει διοργανώσει (με τη συμμετοχή και της ΕΛΜΕ μας) μια επιτυχημένη διαδήλωση στον Πειραιά στις 21 Μάρτη και μια εξίσου επιτυχημένη εκδήλωση στη Νομική στις 25 Απρίλη.

Η μόνη ασπίδα που έχουμε, μπροστά στην απόπειρα να μας γυρίσουν 70 χρόνια πίσω και στα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, είναι η ανάπτυξη ενός δυναμικού και μαζικού κινήματος αλληλεγγύης στους διωκόμενους συναδέλφους. 

Θυμίζουμε ότι στα πλαίσια των συνδικαλιστικών διώξεων, είναι ενεργή η πειθαρχική και ενδέχεται και ποινική δίωξη και του νυν αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ μας (η δίωξη ασκήθηκε όταν ήταν μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά).

Η πρόσφατη ανάκληση της απόλυσης του ΔΑ συνδικαλιστή – εργαζόμενου του ΕΚΠΑ, είναι αποτέλεσμα του κινήματος αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε. Αυτό το κίνημα πρέπει να δυναμώσει γιατί αφορά όλο το εργατικό κίνημα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην διαδήλωση την Πέμπτη 23 Μάη, 6.30 μμ στα Προπύλαια.

Οι διώξεις δεν θα περάσουν – Κάτω τα χέρια από τους αγώνες και τα σωματεία!

Η Πρόεδρος
Μαίρη Πρίμη
Ο Γραμματέας
Απόστολος Ξυδάς

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το