Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου

Καταδικάζουμε -με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο- την κτηνωδία της δολοφονίας του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά από μέλη του πληρώματος«BLUE HORIZON»

  • Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την οργή μας για την ηθική σήψη, τον εκφυλισμό και την κοινωνική βαρβαρότητα που παράγει η απάνθρωπη πολιτική της ασυδοσίας του καπιταλισμού.
  • Κακούμε τους εκπαιδευτικούς, τη νεολαία και συνολικά το λαό να μην αποδέχεται τις απαξίες και τις θηριώδεις αρχές της κερδοφορίας του κεφαλαίου, που καθιστούν τις ζωές μας αναλώσιμες.

Απέναντι στη βαρβαρότητα, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και τη φασιστική συμπεριφορά να αντιτάξουμε την αλληλεγγύη, τον ανθρωπισμό και τη δημοκρατική συλλογική συνείδηση και δράση.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ εκφράζει τον αποτροπιασμό και την οργή των εκπαιδευτικών της Β/θμιας Εκπαίδευσης του νομού μας για την κτηνωδία της δολοφονίας του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά την Τρίτη 5 Σεπτέμβρη από μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon».

Η χωρίς καμία ηθική αναστολή απώθηση του άτυχου 36 χρονου από τα δυο μέλη του πληρώματος που λειτουργούσαν ως απάνθρωποι φρουροί του εφοπλιστικού κεφαλαίου, η επιμονή σε αυτή τη σκαιότατη συμπεριφορά μέχρι την απομάκρυνση του άτυχου νέου από τον καταπέλτη του πλοίου και τον πνιγμό του στη θάλασσα, απεικονίζουν το τραγικό τοπίο του ηθικού εκφυλισμού και της θηριοποίησης που διαμορφώνει στην κοινωνία η ληστρική πολιτική του κεφαλαίου.

Το αποτρόπαιο έγκλημα -που συγκλονίζει τη δημοκρατική βάση της κοινωνίας- αποτυπώνει, με τον πιο παραστατικό τρόπο, τις καταστροφικές συνέπειες της ενσωμάτωσης στις απαξίες του κεφαλαιοκρατικού συστήματος , ενσωμάτωση που παράγει μισανθρωπισμό, αγριότητα, κανιβαλισμό και αποτελεί τη βασική αιτία για τη διαμόρφωση της κτηνώδους και φασιστικής συμπεριφοράς.

Ως εκπαιδευτικοί- που με το καθημερινό εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό μας έργο σμιλεύουμε ανθρώπινες ψυχές-δηλώνουμε ότι απέναντι σε τέτοια φαινόμενα φρίκης ορθώνουμε το ηθικό, συλλογικό και δημοκρατικό τείχος της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στη θηριωδία του κεφαλαίου.

Τονίζουμε ότι η ηθική κατάπτωση, όπως αποτυπώθηκε στο έγκλημα έναντι του άτυχου 36χρονου, έχει βαθύτατα πολιτικά αίτια, είναι σύμπτωμα του σάπιου κεφαλαιοκρατικού συστήματος, που δίνει πλήρη ελευθερία στις εταιρείες να λειτουργούν ασύδοτα και στηρίζεται τόσο από την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και από όλα τα κόμματα του κεφαλαίου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Την τιμωρία της εταιρείας και των ενόχων
  • Δημόσιες και ασφαλείς μεταφορές για όλους/ες.
  • Να αντισταθούμε στην ασυδοσία του κεφαλαίου.

Απέναντι στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού η μόνη απάντηση είναι η αλληλεγγύη και ο ανθρωπισμός του σοσιαλισμού.

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου

Η πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Σπαχή Αρετή Οικονομάκη Μαρία

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το