Mε ρίψη χημικών και αντλίες νερού, τα ΜΑΤ αντιμετώπισαν τους διαδηλωτές που έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα. Οι αστυνομικοί μάλιστα, επιδόθηκαν και σε ανθρωποκυνηγητό των διαδηλωτών στους γύρω δρόμους.

Χιλιάδες δημοκράτες, αριστεροί και κομμουνιστές διαδήλωσαν σήμερα το απόγευμα την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό και κατήγγειλαν το νέο έγκλημα των Ισραηλινών.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο στις 5 μμ στο μετρό της Πανόρμου. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν πολλές οργανώσεις και συλλογικότητες της αριστεράς. Πριν από τις 5.30 ξεκίνησε μαζική πορεία από την Πανόρμου, βγήκε Κηφισίας και από εκεί με συνθήματα προχώρησε στην Ισραηλινή Πρεσβεία γύρω από την οποία υπήρχαν κλούβες, πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ και το γνωστό άρμα ρίψης νερού.

Πάνω από 2.000 διαδηλωτές Έλληνες και Παλαιστίνιοι περικύκλωσαν την Πρεσβεία και φώναζαν για ώρα συνθήματα καταδίκης του Ισραήλ, των ΗΠΑ και της ελληνικής κυβέρνησης που στηρίζουν την ισραηλινή θηριωδία.

Μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν:

  • «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»
  • «Έξω οι δολοφόνοι από τη Γάζα»
  • «Τρομοκράτες είναι οι σιωνιστές κι όχι οι Παλαιστίνιοι οι αγωνιστές»
  • «Στο Λίβανο, στη Γάζα, στη Μέση Ανατολή, μ’ αγώνες θα νικήσουν και πάλι οι λαοί»
  • «ΗΠΑ, Ισραήλ, φονιάδες των λαών»
  • «Οι Τούρκοι αγωνιστές και η Ιντιφάντα το δρόμο στους λαούς θα δείχνουνε για πάντα»
  • «Η πιο μεγάλη γιάφκα των τρομοκρατών είναι η πρεσβεία των Αμερικανών»
  • «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν»

Λίγο πριν από τις 6 μμ η διαδήλωση άρχισε να μετακινείται από την Ισραηλινή Πρεσβεία για να επιστρέψει συντεταμένα εκεί που ξεκίνησε (Πανόρμου). Καθώς τα πρώτα τμήματα είχαν ήδη μπει ξανά στην Κηφισίας και βάδιζαν προς την Πανόρμου άρχισε η αστυνομική καταστολή. Μέσα σε λίγα λεπτά η Κηφισίας γέμισε δακρυγόνα ενώ ο γνωστός Αίαντας έριξε τόνους νερό στους διαδηλωτές.

Παρόλη την καταστολή το μεγαλύτερο μέρος της διαδήλωσης προχώρησε και έφτασε συγκροτημένο στην Πανόρμου με τα ΜΑΤ να ρίχνουν ασταμάτητα χημικά.

Το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε με δικό του αγωνιστικό μπλοκ στην συγκέντρωση και την πορεία. Συμμετείχαν επίσης το ΣΕΚ και η ΚΕΡΦΑ, το ΚΚΕ (μ-λ), η ΑΡΙΣ, η ΔΕΑ, η ΟΚΔΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ, η ΛΑΕ, ο πολιτικός χώρος “Ηλέκτρα Αποστόλου”, Παλαιστινιακές οργανώσεις κα

Σε ανακοίνωσή του το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα αστυνομική βία και καταστολή σε βάρος όσων στέκονται αλληλέγγυοι στον πολύπαθο παλαιστινιακό λαό!

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα θηριωδία του ισραηλινού φασιστικού καθεστώτος στη Λωρίδα της Γάζας! Εκφράζει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης! Καταγγέλλει την πολιτική των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, καθώς και την πολιτική «ίσων αποστάσεων» της ελληνικής κυβέρνησης που ενισχύει και αποθρασύνει το σιωνιστικό καθεστώς. Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Ανάμεσα σε άλλα το Μ-Λ ΚΚΕ σημειώνει: Οι εκκλήσεις των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών για «ψυχραιμία» είναι υποκριτικές αφού παρέχουν την πλήρη υποστήριξη στο σιωνιστικό καθεστώς, αναγορεύοντάς το σε χωροφύλακα και τρομοκράτη των λαών της περιοχής, ανάβοντας ουσιαστικά το πράσινο φως για το αιματοκύλισμα και την εξόντωση των Παλαιστινίων.

Η στάση των «ίσων αποστάσεων» που κρατά η κυβέρνηση της ΝΔ, για λογαριασμό της ντόπιας ολιγαρχίας, αλλά και η αναγόρευση του Ισραήλ σε εταίρο και σύμμαχο στην πραγματικότητα συγκαλύπτει την ισραηλινή κτηνωδία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, και εξωραΐζει τη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης Νετανιάχου..

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το