Τα Χανιά, έγιναν πάλι πεδίο εκτόνωσης Αμερικανών στρατιωτών, με την αστυνομία να καλείται, σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις να επέμβει.

Η «έξοδος» των Αμερικανών ναυτών και η αναστάτωση στην ζωή της πόλης είναι τόσο μεγάλη, ώστε να έχει κλείσει κεντρικός δρόμος της πόλης για να σταθμεύουν τα λεωφορεία που τους μεταφέρουν.

Όπως αναφέρουν τοπικές ιστοσελίδες, οι Αμερικανοί ναύτες του αεροπλανοφόρου USS Gerald Ford, που έφτασε το Σάββατο στην αμερικανονατοϊκή βάση της Σούδας με πλήρωμα 6.000 ατόμων, «ξεσάλωσαν» κατά τη διάρκεια της εξόδου τους στους δρόμους της πόλης, και ενεπλάκησαν σε επεισόδια, κυρίως μεταξύ τους, όντας στις περισσότερες περιπτώσεις σε κατάσταση μέθης.

Τη Δευτέρα, όμως, μεθυσμένοι Αμερικανοί στρατιώτες επιτέθηκαν σε βάρος δύο 15χρονων κοριτσιών με χαστούκια και μπουνιές, στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, προσθέτοντας ένα ακόμα «παρατράγουδο», στα ταραγμένα βράδια της πόλης, από το Σάββατο, που έφτασε στη βάση της Σούδας το αεροπλανοφόρο.

Εντωμεταξύ, παρότι το θηριώδες αεροπλανοφόρο, ήταν προγραμματισμένο να παραμείνει στη βάση της Σούδας, έως αύριο Τετάρτη, έγινε γνωστό ότι θα αποπλεύσει σήμερα, Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, πιθανότατα για επιχειρησιακούς λόγους, οι οποίοι όμως δεν έχουν γίνει γνωστοί.

Ωστόσο, παρόμοια, ή και χειρότερα, περιστατικά είναι συνήθη στην πόλη κατά τη διάρκεια των διαδοχικών επισκέψεων στην βάση της Σούδας αμερικανικών πλοίων, με την αστυνομία να συλλαμβάνει μεν δράστες, αλλά την δικαιοσύνη να τους αφήνει άμεσα ελεύθερους καθώς ισχύει το καθεστώς της ετεροδικίας, σύμφωνα με τις συμφωνίες για την παραμονή των βάσεων στην Ελλάδα.

με πληροφορίες από kosmodromio.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το