Με τη συμμετοχή εκατοντάδων φοιτητών πραγματοποιήθηκε το φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, στα Προπύλαια στις 27 του Μάη.

Η λιγότερο μαζική κάθοδος των φοιτητών στο δρόμο παρά την άρση των απαγορεύσεων μετακίνησης συνδέεται με την πολιτική αποκλιμάκωσης των αγώνων που επέβαλλαν στο κίνημα οι ρεφορμιστικές παρατάξεις των ΠΚΣ-ΕΑΑΚ, οι οποίες όχι μόνο έβαλαν στον πάγο τις συλλογικές διαδικασίες των συλλόγων εδώ και ένα μήνα, αρνήθηκαν να καλέσουν σε συλλαλητήριο την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά υπονόμευσαν και τις Γενικές Συνελεύσεις όπου αυτές πραγματοποιήθηκαν με καλέσματα της τελευταίας στιγμής. 

Η Φοιτητική Πορεία συμμετείχε στο συλλαλητήριο με δικό της πανό και συνθήματα ενάντια στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη αλλά και ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Βρούτση-Χατζηδάκη που ετοιμάζεται να περάσει η κυβέρνηση της ΝΔ με στόχο την αντιδραστική αναμόρφωση του εργάσιμου χρόνου και το χτύπημα της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων, μέτρα που θα καλεστούν να αντιμετωπίσουν οι φοιτητές ως μελλοντικοί ή και τωρινοί εργαζόμενοι.

H Φοιτητική Πορεία καλεί τους φοιτητές και τη νεολαία να συσπειρωθούν στους συλλόγους και τα σωματεία τους, με Γενικές Συνελεύσεις και διαδηλώσεις να δημιουργήσουν όρους για την ανάπτυξη ενός μαζικού, ενωτικού κινήματος απόκρουσης των αντιλαϊκών επιθέσεων κυβέρνησης-ΕΕ-ολιγαρχίας.

Αθήνα

Φοιτητικοί σύλλογοι καταγγέλλουν ότι τα ΑΕΙ παραμένουν εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο κλειστά «τιμωρητικά» προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος, παρά το γεγονός ότι όλες οι υπόλοιπες κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες ανοίγουν.

H πορεία στην πρωτεύουσα έκανε… στάση στο υπουργείο Υγείας επί της οδού Σταδίου με τους συγκεντρωμένους να εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στο εκτρωματικό, όπως το χαρακτηρίζουν, νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τα εργασιακά, το οποίο βρίσκεται μέχρι σήμερα σε διαβούλευση.

Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το