ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ-ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ

Με ένα μαζικό, μαχητικό και  ειρηνικό συλλαλητήριο καταδίκης της κατασταλτικής πολιτικής του ΥΠΑΙΘ και συνολικά της κυβέρνησης της ΝΔ, απάντησαν οι εκπαιδευτικοί της Β/θμιας και της Α/θμιας εκπαίδευσης, αλλά και οι φοιτητικοί σύλλογοι στην κατ’ επείγουσα αγωγή που κατέθεσε η Κεραμέως εναντίον των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, με στόχο να αναχαιτίσει το κύμα  της μαζικής καταδίκης των αντιδραστικών μέτρων της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΔΙΑΛΥΣΗΣ των εργασιακών, δημοκρατικών και μορφωτικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων μας

Ειδικότερα, μπροστά στο δεδομένο της κήρυξης της Απεργίας -Αποχής από το βάρβαρο μέτρο της Αξιολόγησης ως παράνομης και στο πλαίσιο της πανελλαδικής σύνδεσης των κινητοποιήσεων, πραγματοποιήθηκε και στο σεισμόπληκτο Ηράκλειο πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας(ΕΛΕΜ-ΣΕΠΕ) νωρίς το μεσημέρι.

Ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ καταθέσαμε την πρόταση του μεσημεριανού συλλαλητηρίου, με δεδομένο ότι τα σχολεία λόγω σεισμού παραμένουν κλειστά και επομένως η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο χρόνο αυτό θα είναι μαζική. Πράγματι  οι συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν , η συγκέντρωση ήταν μαζική (περίπου 1000 διαδηλωτές), η οργή έντονη, το πείσμα του αγώνα ζωγραφισμένο στα πρόσωπα όλων των διαδηλωτών. Μετά από σύντομους χαιρετισμούς, ακολούθησε πορεία, μαζική και με παλμό, με συνθήματα κατά της καταστολής και της αξιολόγησης, κατά της τρομοκράτησης και της ποινικοποίησης των αγώνων.
Η μαζική και πολιτικά ζωντανή πορεία ακολούθησε τη συνηθισμένη διαδρομή, διανύοντας τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε στην Περιφερειακή Διεύθυνση εκπαίδευσης  διατηρώντας τον παλμό, τη συνοχή και τη ζωντάνια της.

 Με τη χρήση του τηλεβόα  η εκπρόσωπος της παράταξής μας  στο Δ,Σ της ΕΛΕΜ απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους, καταδίκασε τα  χουντικής κοπής κατασταλτικά μέτρα, διατράνωσε την κατηγορηματική  αντίθεσή μας στην ποινικοποίηση και την καταστολή, αλλά και  παράλληλα δήλωσε  και την ακλόνητη βούλησή μας για ΣΥΝΕΧΕΙΑ του αγώνα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ, μέχρι τη δικαίωση.

Καλέσαμε τον περιφερειακό Διευθυντή να μιλήσει στους διαδηλωτές, αλλά αυτός επέλεξε ξανά  τη συνήθη τακτική της… φυγής, Ο περιφερειακός διευθυντής  επιλέγει ως πάγια τακτική   τη φυγή… μπροστά  στη συλλογική φωνή της διεκδίκησης των αιτημάτων μας και στη δυναμική των αγώνων. Λόγω αυτής της συμπεριφοράς που απαξιώνει τα σωματεία και τους αγώνες,  δηλώσαμε ότι θα προχωρήσουμε σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου από λίγα άτομα, με στόχο την ανάρτηση των πανό των σωματείων μας που καταδικάζουν την καταστολή, την λαϊκή τρομοκράτηση και τα μέτρα του εκφασισμού του κράτους .Καλέσαμε σε επαγρύπνηση, ανανεώνοντας το αγωνιστικό ραντεβού από την ερχόμενη Δευτέρα, που θα οργανώσουμε την πάλη μας με νέο πρόγραμμα συλλογικής πάλης και αντίστασης.

Δείτε βίντεο:

blob:https://mail.zoho.eu/822e5cc4-567a-471e-8091-4fb3a4bb0083

https://www.viber.com/invite/a91203e1b77bde29338de24e5a240394d6d6c10eb4a8ddf565316f6626ba007e/1

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το