εν του επέτρεψαν την είσοδο στην Αλβανία για όλον αυτό το στικτό διάκοσμο της ξεφτίλας. Τα σύμβολα μίσους που φρόντισε να σταμπώσει ανεξίτηλα στον πατσά του, τον έκαναν – πολύ σωστά – ύποπτο βίαιων συμπεριφορών κι επεισοδίων.

Ο ΑΝΤ1 κάνει ρεπορτάζ. Από αυτά που υπακούουν στο γνωστό τηλεοπτικό τρίπτυχο της διαστροφής. Και ανακοινώνει πως απαγορεύτηκε (στο φασίστα) η είσοδος γι αυτά “τα αρχαιοελληνικά σύμβολα”!!!
Αυτό το προμοτάρισμα στο φασισμό έπρεπε να κάθεται στο σκαμνί, Αλλά η θεόστραβη, με το ψευδώνυμο “δικαιοσύν用ασχολείται τώρα , όπως και πάντα, με την αθώωση μεγαλονταβαντζήδων.
Πονάει πια το μυαλό μας! Και όπως τυχαίνει να ‘ναι σήμερα η επέτειος της Νύχτας των Κρυστάλλων, η εικόνα από τη μια και το “ρεπορτάζ” από την άλλη, κάνουν τα μάτια και του νου μας , κομμάτια και θρύψαλα.
Μέσα σε όλη αυτή τη ντροπή, ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, απάντησε σε ομοεθνή του, που με το ψευδώνυμο Lucky boy ζητούσε τη σύλληψη και τιμωρία των ντροπιαστικών ελληναράδων. Αυτών που στην κηδεία του Κατσίφα φώναζαν συνθήματα, «φονιάδες Αλβανοί η Βόρεια Ήπειρος Γη ελληνική» και «το αίμα μας καλεί να σας κάψουμε Αλβανοί», με μια απάντηση που ειδικά στις μέρες αυτές που ο φασισμός επελαύνει με τη λεοντή του “πατριώτη” , έχει μεγάλη σημασία.
¨…Το δικό μας κράτος δεν πολεμάει ούτε με νεκρόφιλους ούτε με προβοκάτορες σε κηδείες. Όποιος ήρθε για να προκαλέσει, μπήκε, ντρόπιασε τη δική του σημαία και βγήκε. Ο πατριωτισμός δεν σημαίνει να μισείς την χώρα και την γλώσσα του άλλου. Σημαίνει να αγαπάς την χώρα και την γλώσσα σου. Και η αφεντιά σου μην χρησιμοποιείς τον όρο «ο Έλληνας», γιατί είναι τόσο απεχθές όσο και όταν οι άλλοι στην άλλη πλευρά χρησιμοποιούν περιφρονητικά τον όρο «ο Αλβανός». Η ελληνική μειονότητα, οι καλοσυνάτοι κάτοικοι στους Βουλιαράτες δεν είναι ο «Έλληνας», είναι σεβαστοί και αναντικατάστατοι πολίτες της Αλβανίας.
Κι εσένα που ούτε το πραγματικό όνομά σου δεν γράφεις, μην σε νοιάζει γιατί δεν ξεφτιλίζεται η Αλβανία από κάποιους άξεστους, που ζουν σαν ύαινες και τρέφονται σαν κοράκια. Είναι κάτι μίζερες υπάρξεις που βεβηλώνουν τον νεκρό που υποτίθεται πως τιμούν και βεβηλώνουν την τιμή και το όνομα του δικού τους έθνους – ένα έθνος που έχει δώσει τόσα πολλά στην ανθρωπότητα. Ένα έθνος που δεν ήταν ποτέ και ποτέ δεν μπορεί να είναι εχθρός μας. Ένα έθνος που οι Αλβανοί βρήκαν καταφύγιο σε ώρα ανάγκης όπως και οι Έλληνες έχουν βρει σε μας καταφύγιο σε ώρα ανάγκης. Η χώρα αυτή (σσ. Ελλάδα), όπως και κάθε χώρα, έχει την δυστυχία να έχει τα δικά της γουρούνια και γαϊδούρια».

Νίνα Γεωργιάδου

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το

Παρόμοια αρθρογραφία