Τις αντιδράσεις του πλήθους στον άγριο ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου, λίγο πριν ξεψυχήσει, περιγράφει στον ανακριτή αυτόπτης μάρτυρας. «Ο κόσμος λειτούργησε σαν όχλος» αναφέρει σε μία σημαντική για την υπόθεση κατάθεση, την οποία δημοσιεύει το News24/7.

Η κατάθεσή του μάρτυρα θεωρείται βαρύνουσας σημασίας, καθώς πρόκειται για άτομο που όχι μόνο έτυχε να βρεθεί έξω από το κοσμηματοπωλείο της Γλάδστωνος, αλλά και επιχείρησε να αποτρέψει τον ξυλοδαρμό του 33χρονου.

Ο ίδιος περιγράφει το περιστατικό όπως, δίνοντας μία εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα από αυτή που παρουσίασε ο 73χρονος κοσμηματοπώλης στην προανακριτική του κατάθεση.Εντύπωση προκαλεί πάντως, η περιγραφή της αντίδρασης ενός πολίτη, ο οποίος, όπως καταθέτει ο μάρτυρας, έβαλε στην καρωτίδα του Ζακ Κωστόπουλου το περιβόητο μαχαίρι.

«Πριν έρθουν οι αστυνομικοί, όσο ήταν πεσμένος έξω, το παιδί κράταγε ένα κουζινομάχαιρο, κάποιος από τους περαστικούς του το πήρε, το κόλλησε στην καρωτίδα του και του φώναζα «τώρα τι θα κάνεις, θα τον σφάξεις, είσαι με τα καλά σου;». Μετά δεν ξέρω τι απέγινε το μαχαίρι. Δεν ξέρω πως είχε βρεθεί αρχικά το μαχαίρι στα χέρια του, δεν είδα από που το έπιασε ή το έβγαλε, δεν ξέρω πως βρέθηκε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Σερνόταν και παραπατούσε, δεν είχε σταθερό βήμα»

Ο μάρτυρας υποστήριξε πως ο 33χρονος φαινόταν ότι δεν ήταν καλά, «σερνόταν και παραπατούσε, δεν είχε σταθερό βήμα». Παράλληλα, αντίθετα με τον κατηγορούμενο κασμηματοπώλη, επισημαίνει πως «τα τζάμια τα σπάγανε οι απ’ έξω, ο ιδιοκτήτης με κανά δυο άλλους, με καρέκλες, τραπέζια και τον είδα να πετάει μια πέτρα προς τα μέσα, δεν ξέρω αν τον πέτυχε», ενώ σε άλλο σημείο λέει πως προτού εκείνος και μία περαστική παρέμβουν για να σταματήσει ο ξυλοδαρμός, «είδα το παιδί να προσπαθεί να βγει μπουσουλώντας μέσα από την τζαμαρία που είχε απομείνει, τον κλοτσήσανε πρώτα ο κύριος με το άσπρο πουκάμισο και μετά ο ιδιοκτήτης, με πολύ δυνατές κλοτσιές στο κεφάλι, με αποτέλεσμα όπου ακουμπούσε το παιδί σκιζόταν και μάτωνε. Οι κλοτσιές στο κεφάλι ήταν πολύ δυνατές, όπως έφευγε δεξιά αριστερά από τις κλοτσιές χτύπαγε στα τζάμια που είχαν απομείνει στη βιτρίνα. Είχε αίματα παντού». Ήταν εκείνη τη στιγμή που ο μάρτυρας τους είπε «αφού τον πιάσατε γιατί συνεχίζετε; Θα τον σκοτώσετε», ενώ «είχε μαζευτεί κόσμος ο οποίος απλά παρακολουθούσε χωρίς να παρεμβαίνει». Τότε μόνο, η γυναίκα τους φώναξε «έλεος, αφήστε το παιδί τί είναι αυτά που κάνετε;».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το