Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Κ.Υ. του Υπουργείου Παιδείας  με αφορμή τη θωράκιση του Υπουργείου αναφέρεται:

“Ποιοι είναι άραγε αυτοί οι μεγάλοι εχθροί που θα απειλήσουν σύντομα το υπουργείο Παιδείας;”

“Δεν αντιλαμβάνονται ότι στην πολιτική πρέπει να κερδίζεις και να αμύνεσαι με τις πολιτικές που εφαρμόζεις και όχι με περιφράξεις;”

Η ανακοίνωση:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Κ.Υ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
email:syllogos@minedu.gov.gr //www.sykyp.gr Γρ. 044, τηλ. 3442057-58 fax.3442513
Ανδρέα Παπανδρέου 37 Μαρούσι Τ.Κ. 15180

ΚΑΓΚΕΛΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΤΟΥ ΑΟΡΑΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ (Τζίμης Πανούσης)
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Ο Υπουργός για άλλη μία φορά προκαλεί. Αυταρχικά και χωρίς καμιά συνεννόηση διέταξε να μπουν ηλεκτρικά ρολά στις εισόδους και εξόδους έκτακτης ανάγκης του υπουργείου και σε παράθυρα του ισογείου.
Δεν θα εστιάσουμε μόνον στη σπατάλη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ενώ οι κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανάγκες είναι τεράστιες. Η επιλογή να γίνει το υπουργείο φυλακή για εργαζόμενους και επισκέπτες αντί να ενισχυθούν σχολεία και μαθητές εκφράζει εύγλωττα τις πολιτικές τους πρακτικές.
Ο υπουργός θέλει να μας έχει έγκλειστους, αδιαφορώντας για τους κινδύνους. Δεν ενδιαφέρεται για τη δική μας ασφάλεια αλλά τη δική του ησυχία. Δεν μας εξηγεί ποιους φοβάται ότι θα επιτεθούν στο υπουργείο. Οι διαδηλωτές δεν είναι εγκληματίες ΑΛΛΑ κατά κύριο λόγο είναι μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς που αγωνίζονται για μια καλύτερη εκπαίδευση, και οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Παιδείας δεν είμαστε απέναντί τους, όσο και αν προσπαθήσουν να προκαλέσουν κοινωνικό αυτοματισμό.
Ο υπουργός αντίθετα αναβιώνει πρακτικές της εποχής Αρβανιτόπουλου. Απαγορεύει σε όλους την πρόσβαση στην πτέρυγα με τα υπουργικά γραφεία και κλειδώνει μέχρι και τις πόρτες πυρασφάλειας, στις οποίες τοποθετήθηκαν και ειδικοί πύρροι για να ανοιγοκλείνουν επιλεκτικά. Διπλοκλειδώνει τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους του ο υπουργός και δεν του περνά από το μυαλό ότι τη μία εκείνη φορά που θα χρειαστεί η άμεση εκκένωση για οποιοδήποτε λόγο, ο εγκλωβισμός των ανθρώπων είναι βέβαιος. Τι θα συμβεί αν ο υπουργός μας κλειδώσει και γίνει μπλακ άουτ ρεύματος ή -ακόμη χειρότερα- ξεσπάσει πυρκαγιά ή γίνει σεισμός;
Δεν κινδυνολογούμε.Τις ζωές μας θέλουμε να προστατέψουμε από τις αψυχολόγητες και παράνομες αποφάσεις σας.Το υπουργείο δεν είναι τσιφλίκι σας. Δεν επιτρέπεται να παρεμβαίνετε έτσι στον χώρο χωρίς την έγκριση των αρμόδιων αρχών. Στο υπουργείο και εσείς όπως και όλοι οι υπουργοί είστε προσωρινοί. Για εμάς όμως το υπουργείο είναι το σπίτι μας και η ζωή μας .
Ακυρώστε τώρα το σφράγισμα του υπουργείου προτού θρηνήσουμε θύματα.
Μη παίζετε με τις ζωές μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κώστας Κοτζαμπασάκης

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Τόνια Μητσοτάκη

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το