“Άναυδοι οι συμμετέχοντες σε ημερίδα του Πανελλήνιου Συμποσίου Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας με θέμα «Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Τραύματος» (Ιωάννινα, 6/9/2019) άκουσαν τους παρουσιάζοντες εκ μέρους επιτροπής ΚΕΣΥ να λένε ούτε λίγο ούτε πολύ πως στο λεκανοπέδιο Αττικής με την αντιμετώπιση τραυματιών θα ασχολούνται μόνο τέσσερα (4) νοσοκομεία, τα ακόλουθα : ΚΑΤ, Ασκληπιείο Βούλας, «Αττικό» και … 401 ΓΣΝ ( ; ). Επίσης, οι παρουσιάζοντες δήλωσαν πως το … θαυμαστό αυτό «σχέδιο» έχει ήδη τύχει της έγκρισης από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας (Ξανθού – Πολάκη) και αναμένει την έγκριση και της παρούσας (Κικίλια – Κοντοζαμάνη)”.

Αυτό καταγγέλλει την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, σε γραπτή δήλωσή του ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Πάνος Παπανικολάου και συνεχίζει:

“Βέβαια αποτέλεσε συνήθη κατάσταση την τελευταία τριετία για την ηγεσία του ΚΕΣΥ η εκπόνηση σχεδίων και εισηγήσεων επί παντός επιστητού τόσο κραυγαλέα αντιεπιστημονικών και εκτός πραγματικότητας που γέλαγε ο κόσμος με την εμμονή κάποιων (βασικά των ίδιων και των ίδιων) να «αποφασίζουν» με κριτήριο την εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπιμοτήτων. Άλλωστε το πρώτο εξάμηνο του 2019 είχε ξεσπάσει πραγματικός σάλος με τέτοιες «αποφάσεις» ΚΕΣΥ που ο κ. Πολάκης έσπευδε να εκδίδει σε ΦΕΚ και εκ των υστέρων μετά τις αντιδράσεις έτρεχε ασθμαίνοντας ο κ. Ξανθός να τις ακυρώνει ή να τις παγώνει (Οφθαλμολογία, Γαστρεντερολογία, βαθμός στον τίτλο ιατρικής ειδικότητας κλπ).

Άρα η γελοιότητα ενός «σχεδίου» που … αφαιρεί την αρμοδιότητα αντιμετώπισης τραυματιών από τα τρία μεγάλα γενικά νοσοκομεία εφημερίας (Ευαγγελισμός, Γεννηματάς, Νίκαιας) τα οποία αγόγγυστα εδώ και αρκετές δεκαετίες περιθάλπτουν την μεγάλη πλειοψηφία επειγόντων περιστατικών τραύματος, δεν εκπλήσσει κανέναν : συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια και οι γιατροί από παρόμοιες καταγέλαστες εισηγήσεις της ηγεσίας ΚΕΣΥ την τελευταία τριετία. Όμως όταν δηλώνεται επίσημα και δημόσια σε επιστημονικό συνέδριο πως το … «σχέδιο» έχει ήδη εγκριθεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και αναμένεται οσονούπω να εγκριθεί και από την παρούσα, τότε τα πράγματα εκτός από γελοία αρχίζουν να γίνονται και σοβαρά. ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ μάλιστα. Ήδη από χθες στο φουμπου ο κ. Πολάκης διαψεύδει πως είχε δώσει τέτοια έγκριση. Αυτό όμως φυσικά δεν αρκεί : απαιτείται επίσημη δήλωση από τους κ.κ. Ξανθό και Πολάκη πως το … «σχέδιο» δεν είχε τύχει της έγκρισής τους (οπότε αυτονόητα οι «εισηγούντες» ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ). Επίσης απαιτείται επίσημη δέσμευση από τους κ.κ. Κικίλια και Κοντοζαμάνη πως απλά θα πετάξουν στα σκουπίδια τέτοιου είδους «εισηγήσεις» της ηγεσίας ΚΕΣΥ και των «επιτροπών» της και θα καταργήσουν άμεσα τις ήδη «νομοθετημένες» όπως απαιτούν τεκμηριωμένα οι νοσοκομειακοί γιατροί, η ΕΙΝΑΠ και η ΟΕΝΓΕ”.

πηγή: ΟΕΝΓΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το