Με την υπουργική απόφαση για τα απογευματινά χειρουργεία να βρίσκεται ήδη στο εθνικό τυπογραφείο και με τη δημοσίευσή της να αρχίζει άμεσα και η λειτουργία τους αξίζει να διαβάσουμε τη σχετική χθεσινή δήλωση του Μπουμπούκου:

«Είμαι πολύ περήφανος γι΄αυτό που γίνεται επί θητείας μου. Πρώτα τα νομοθέτησε στη Βουλή το 1992 ο Γιώργος Σούρλας, ήρθε μετά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα κατήργησε, ήρθε μετά η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη του ΠΑΣΟΚ τα ξανανομοθέτησε με Αλέκο Παπαδόπουλο, έγινε ανασχηματισμός ήρθε ο Στεφανής τα ξανακατήργησε. Ήρθε μετά η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με υπουργούς Γεωργιάδη, Βορίδη τα ξανανομοθετήσαμε, ήρθε μετά ο Πολάκης με τον ΣΥΡΙΖΑ τα ξανακατήργησαν και μετά τα ξανανομοθέτησε ο Θάνος Πλεύρης με τη Μίνα Γκάγκα και τώρα επιτέλους, από το 1992 που το συζητάμε θα ξεκινήσουν τα απογευματινά χειρουργεία, αυτή την εβδομάδα. Είμαι πολύ περήφανος γι αυτό».

Μπορεί να σφύζει από περηφάνια ο τηλεπωλητής του αρχαίου κάλλους, αλλά η τραγελαφική διαδρομή της νομοθέτησης, κατάργησης και επανανομοθέτησης των απογευματινών ιατρείων αποδεικνύει ότι ουδέν μονιμότερο του προσωρινού και μπορεί τώρα η μπίλια να έκατσε στη λάθος πλευρά της Ιστορίας, αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα. Βέβαια τα γυρίσματα δεν θα έρθουν από μόνα τους, ιδού η Ρόδος, ώστε να μην περιμένουμε την επόμενη κυβερνητική θητεία για την ανατροπή τους, αλλά με λαϊκές κινητοποιήσεις να τα καταργήσουμε στην πράξη.

Γ.Μ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το