Εξασφάλισε ο Α. Τσίπρας τα εύγε και τα ζήτω της αγοράς, των ΗΠΑ, του ΟΗΕ, των Ευρωπαίων. Πήρε και το βραβείο για την φιλανθρωπία και την αλληλεγγύη των ανατολικονησιωτών μας και γυρίζει τροπαιούχος στη χώρα που της φόρτωσε ένα μνημόνιο και κάτι ψιλά. Έξω πάμε καλά, όπως θα ’λεγε και ο αείμνηστος Κ. Καραμανλής ο οποίος έθρεψε το παρακράτος, κράτησε τους κομμουνιστές στην παρανομία και «έχτισε» αντιπαροχικά βράχους και ρεματιές.

Το πρόβλημα με τον Α. Τσίπρα δεν είναι ότι φλερτάρει την σοσιαλδημοκρατία και φέρνει σαν γλάστρα τον Έβο Μοράλες, ούτε ότι καμαρώνει «σαν γύφτικο σκεπάρνι» που τον χειροκροτούν οι αγορές και οι ιμπεριαλιστές.

Τόσος ήταν, αυτά κάνει κι ας τον χαίρονται όσοι πρώιμα και όψιμα «έβαλαν πλάτη» για να γίνει πρωθυπουργός.

Το πρόβλημα είναι ότι πήρε την εικόνα της αριστεράς και την γυροβολάει σαν αλυσοδεμένη αρκούδα στα πανηγύρια των ισχυρών του κόσμου.

Όπως ο Α. Παπανδρέου «αναγνώρισε» τους αγώνες του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ δίνοντας δύο ψωροσυντάξεις και καίγοντας στην Χαλυβουργική τους φακέλους για να δέσει πισθάγκωνα κάθε αριστερή συνείδηση.

Εδώ έχουμε δηλαδή Τρίτη Βάρκιζα! Αν συνυπολογίσουμε ότι το εργατολαϊκό και συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται σε βαθειά ύπνωση, τότε το έγκλημα είναι διαρκές, προμελετημένο και ζοφερό.

Γι’ αυτό αναγνώστη μην εκστασιάζεσαι με τις χάντρες και τα καθρεφτάκια που θα φέρει στις αποσκευές του ο πρωθυπουργός.

Αναλογίσου ποιος και γιατί του τα ’δωσε.

«Άμα σε χειροκροτάει η διεθνής λυκοσυμμαχία, τότε δεν πας καλά».

Θανάσης Τσιριγώτης

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το