Ενώ γενικεύεται η κατακραυγή εναντίον του Νετανιάχου

«Δεν πέρασε την κόκκινη γραμμή στη Ράφα» λέει ο Μπάιντεν!

Με τις απροκάλυπτες «πλάτες» από τις ΗΠΑ και την ουσιαστική στήριξη άλλων «συμμάχων», όπως η ΕΕ, που παρά τα «ναι μεν αλλά» διατηρούν σχέσεις με το κράτος – δολοφόνο, το Ισραήλ συνεχίζει ακάθεκτο να σπέρνει όλεθρο και καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας, κλιμακώνοντας περαιτέρω τις επιθέσεις σε όλο τον παλαιστινιακό θύλακα και προχωρώντας σε ακόμα μεγαλύτερο μπλοκάρισμα της ελάχιστης ανθρωπιστικής βοήθειας που μπαίνει στη Γάζα.
Μέχρι τις 24 Μάη, μετά από 231 μέρες ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα, οι νεκροί Παλαιστίνιοι ξεπερνούσαν τους 35.800 και οι τραυματίες τους 80.000, ενώ πολλές χιλιάδες είναι οι αγνοούμενοι που παραμένουν θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια. Σύμφωνα με τις επίσημες ισραηλινές ανακοινώσεις, οι νεκροί στρατιώτες του κατοχικού στρατού υπολογίζονται σε τουλάχιστον 286 από τις 27 Οκτώβρη που ξεκίνησε η χερσαία εισβολή στη Γάζα, αριθμός που θεωρείται υποτιμημένος.
Την ίδια στιγμή, με ιδιαίτερη ένταση κλιμακώνονται οι δολοφονικές ισραηλινές επιθέσεις στη νότια πόλη Ράφα, εκεί όπου έχουν συγκεντρωθεί πλέον οι μισές ταξιαρχίες του ισραηλινού κατοχικού στρατού που επιχειρούν στη Γάζα. Παράλληλα, κλιμακώνονται οι ισραηλινές επιθέσεις στη βόρεια Γάζα, ιδιαίτερα στον ήδη ισοπεδωμένο προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλία, όπου παρά το μπαράζ ισραηλινών βομβαρδισμών και επιχειρήσεων με όλα τα μέσα, μαίνονται σφοδρές μάχες με παλαιστινιακές δυνάμεις που αντιστέκονται στον κατοχικό εισβολέα.
Μία από τις χειρότερες σφαγές αμάχων προκάλεσε, το βράδυ της Κυριακής 25 Mάη, το ισραηλινό κράτος – δολοφόνος, εξαπολύοντας επίθεση στον υποτίθεται «ασφαλή» καταυλισμό Ταλ αλ Σουλτάν της βορειοδυτικής Ράφα. Συνεχίζοντας τη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, ο ισραηλινός κατοχικός στρατός, μετέτρεψε σε κόλαση φωτιάς και σκόρπισε τον θάνατο στον καταυλισμό όπου είχαν καταφύγει χιλιάδες άμαχοι εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι. Πάνω από 45 άνθρωποι, ανάμεσά τους βρέφη, παιδιά και ηλικιωμένοι, βρήκαν φριχτό θάνατο και δεκάδες ακόμα τραυματίστηκαν. Σοκάρουν οι εικόνες και οι μαρτυρίες για τα απανθρακωμένα και διαμελισμένα πτώματα. Κυνική ήταν η αντίδραση των ΗΠΑ που έσπευσαν να καλύψουν το έγκλημα, δηλώνοντας πως το Ισραήλ “δεν πέρασε την κόκκινη γραμμή στη Ράφα”.
Ταυτόχρονα με τους βομβαρδισμούς και τις επιθέσεις, το ισραηλινό έγκλημα στη Γάζα συμπληρώνεται από τους απάνθρωπους περιορισμούς στην είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας. Μετά την ισραηλινή χερσαία επίθεση στη Ράφα και το κλείσιμο του εκεί κομβικού μεθοριακού περάσματος με την Αίγυπτο, σε συνδυασμό με τους εντεινόμενους περιορισμούς σε άλλα μεθοριακά περάσματα, καθώς και τις συνεχείς επιθέσεις Εβραίων εποίκων σε αυτοκινητοπομπές με ανθρωπιστική βοήθεια που κατευθύνονται προς τα σύνορα με τη Γάζα, οι ποσότητες τροφίμων και φαρμάκων που εισέρχονται στη Γάζα είναι ελάχιστες. Η δε έλλειψη καυσίμων και οι διαρκείς ισραηλινές επιθέσεις εμποδίζουν τη διανομή ακόμα και αυτών των πολύ μικρών ποσοτήτων. Η πείνα θερίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους εκτοπισμένους αμάχους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν δραματικές ελλείψεις σε κάθε βασικό αγαθό, ακόμη και σε καθαρό νερό, που σχεδόν από την αρχή του πολέμου το κράτος – δολοφόνος έσπευσε να στερήσει από τον λαό της Γάζας. Η Υπηρεσία Αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) ανακοίνωσε ότι έχει σταματήσει, τουλάχιστον στη Ράφα, κάθε διανομή βοήθειας λόγω έλλειψης εφοδίων και επικινδυνότητας.
Την ίδια ώρα κλιμακώνεται η κατοχική βία και στη Δυτική Όχθη. Ο ισραηλινός στρατός επανέλαβε μια ακόμη δολοφονική εισβολή στην πόλη Τζενίν, αφήνοντας πίσω 12 νεκρούς Παλαιστίνιους, 25 τραυματίες, κατεστραμμένα σπίτια, βομβαρδισμένους δρόμους, επιχειρήσεις, υπηρεσίες, υποδομές σε ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρισμό. Η νέα θηριωδία του στρατού στην Τζενίν συνάντησε αντίσταση, με αμερικανικές πηγές να ομολογούν ότι κάθε φορά που μπαίνει ο κατοχικός στρατός στην πόλη περισσότεροι νεαροί μαχητές αντιστέκονται.
Σε συνθήκες κλιμάκωσης του ισραηλινού εγκλήματος στη Λωρίδα της Γάζας, με τις λαϊκές αντιδράσεις να δυναμώνουν σε όλο τον κόσμο, οι ΗΠΑ και η κυβέρνηση Μπάιντεν φροντίζουν να προσφέρουν κάλυψη στο κράτος – δολοφόνο, ενώ παράλληλα επιχειρούν να προωθήσουν συμφωνίες και συμμαχίες που υπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα για την «επόμενη μέρα» της Μέσης Ανατολής. Έτσι μέσα σε λίγες μέρες, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε προκλητικά ότι «δεν είναι γενοκτονία» αυτό που κάνει το Ισραήλ στη Γάζα εδώ και 8 μήνες, μετά από 35.800 νεκρούς και πάνω από 1,7 εκατομμύρια εκτοπισμένους. Επανέλαβε ότι παλαιστινιακό κράτος θα μπορέσει να ιδρυθεί μόνο έπειτα από «απευθείας διαπραγματεύσεις» των δυο πλευρών και όχι «με μονομερή αναγνώριση». Συνέχισε δηλαδή τη συστηματική προσπάθεια των ΗΠΑ να «διαγράψουν» τις δεκάδες αποφάσεις του ΟΗΕ για την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.
Τα παραπάνω ήταν η απάντηση της κυβέρνησης Μπάιντεν αφενός στο αίτημα του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), Καρίμ Χαν, για να εκδοθούν διεθνή εντάλματα σύλληψης κατά του πρωθυπουργού του Ισραήλ Νετανιάχου και του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ Γκάλαντ, αλλά και κατά τριών ηγετικών στελεχών της Χαμάς, για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, και αφετέρου στην ανακοίνωση της Νορβηγίας, της Ισπανίας και της Ιρλανδίας ότι στις 28 Μάη θα αναγνωρίσουν το κράτος της Παλαιστίνης.
Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή ανεβάζουν κατακόρυφα την ένταση και ο κίνδυνος της γενικευμένης σύγκρουσης στην περιοχή είναι περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χρονική περίοδο ορατός. Οι μοναδικοί υπεύθυνοι για την κατάσταση που διαμορφώνεται είναι οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Δύσης και του ΝΑΤΟ, που χρησιμοποιούν το κράτος του Ισραήλ σαν διεθνή προβοκάτορα και εμπρηστή του πολέμου, επιτρέποντας μάλιστα να κάνει και ένα από τα πιο μεγάλα εγκλήματα μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, που είναι ακριβώς η προσπάθεια γενοκτονίας του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού.
Χωμένη για τα καλά είναι η κυβέρνηση στον πόλεμο που φουντώνει στη Μέση Ανατολή, ταυτόχρονα με την εμπλοκή της στον πόλεμο στην Ουκρανία ακολουθώντας πιστά τις εντολές των ξένων αφεντικών και εκθέτοντας τη χώρα και τον λαό σε απρόβλεπτους κινδύνους. Θυμίζουμε ότι στην Ερυθρά Θάλασσα είναι ανεπτυγμένη ήδη μαζί με άλλα 3 πλοία από άλλες χώρες της ΕΕ, η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» στο πλαίσιο της επιχείρησης «Aspides». Ταυτόχρονα, η φρεγάτα «Σπέτσες» έχει σταλεί στα ανοιχτά του Λιβάνου, στο πλαίσιο της επιχείρησης του «Unifil», που βασικά αφορά τον έλεγχο του εμπάργκο όπλων στην οργάνωση «Χεζμπολάχ». Παραπέρα, στη Σαουδική Αραβία είναι ανεπτυγμένη η Ελληνική Δύναμη Σαουδικής Αραβίας (ΕΛΔΥΣΑ), μια πυροβολαρχία κατευθυνόμενων βλημάτων «Patriot» με δεκάδες στελέχη ανεπτυγμένα στο «στόμα του λύκου».

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το