Μία από τις ειδήσεις πριν κάμποσο καιρό ήταν η «αγιοκατάταξη», η αγιοποίηση δηλαδή, του Γέροντα Παΐσιου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. .
Σύμφωνα με τον πρόσφατα αγιοποιημένο γέροντα «για να πιάσουν τα μάγια, πρέπει να δώσει κανείς δικαιώματα στον διάβολο. Να δώσει δηλαδή σοβαρή αφορμή και να μην τακτοποιηθεί με την μετάνοια και την εξομολόγηση. Σε έναν που εξομολογείται, και με το φτυάρι να του ρίχνουν τα μάγια, δεν πιάνουν» (Από το βιβλίο «Γέροντος Παΐσιου Αγιορείτου Λογοι Γ’»-Αγιορείτικο Βήμα)
Πέντε αιώνες μετά το 1525, αφότου ο Παράκελσος, ένας από τους προδρόμους της σύγχρονης χημείας, μάζεψε όλους τους γιατρούς, φαρμακοποιούς και χημικούς της Βασιλείας και έβαλε φωτιά στα συγγράμματα του Γκάλεν, του Αβικένα και των άλλων πρωτοπόρων της αλχημείας -θέλοντας με τη δραματική αυτή χειρονομία να διακηρύξει την ανάγκη χειραφέτησης της νεαρής επιστήμης από τα δεσμά του μυστικισμού- η εποχή μας, περιμένει το δικό της Παράκελσο για να απελευθερώσει την επιστήμη και τα μυαλά των ανθρώπων από τα δεσμά ενός καινούργιου Μεσαίωνα.
Πιο συγκεκριμένα στις μέρες μας εξακολουθούμε και ζούμε ένα φαινόμενο που μπορεί να αποκρυσταλλωθεί στη γνωστή ρήση του Hegel «Η λογική γίνεται παραλογισμός». Οι αστρολόγοι, οι μάγισσες, οι χαρτορίχτρες, τα μέντιουμ, οι καφετζούδες, οι προφήτες, τα «ταρώ» και τα «ευχέλαια», τα μάγια και τα ξόρκια, τα θαύματα και τα τάματα, το κάρμα και το φενγκ σούι, ένα πολυποίκιλο μυστικο-εσωτεριστικό νεφέλωμα ανθεί κυριολεκτικά δίπλα στους υπολογιστές, το διαδίκτυο, και την λεγόμενη «έκρηξη των γνώσεων». Έχουν ραγδαία εισβολή σε εφημερίδες και περιοδικά. Παρελαύνουν καθημερινά σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, σε εκπομπές υψηλής τηλεθέασης, ακόμη και σε δελτία των ειδήσεων, άνθρωποι που «προβλέπουν το μέλλον», «λένε τη μοίρα», μαρτυρούν ότι… «συνάντησαν τα σατανά», «ότι μίλησαν με το Θεό», κ.λπ. Μάλιστα στο διαδίκτυο περισσότεροι είναι οι επισκέπτες σελίδων με αστρολογικές προβλέψεις παρά με επιστημονικό ή πολιτιστικό περιεχόμενο.
Απίστευτο; Κι όμως αληθινό! Όποιος πιστεύει ότι οι καφετζούδες και οι χαρτορίχτρες ανήκουν σε άλλες εποχές κάνει λάθος. Όχι μόνο υπάρχουν αλλά έχουν φροντίσει να προσαρμόσουν την «τέχνη» τους στις νέες τεχνολογίες και να αυξήσουν την πελατεία τους. Σήμερα η φωτογραφία του φλιτζανιού στέλνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην… καφετζού και αυτή απαντά ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Δίνει και οδηγίες χρήσης: «Όταν φτιάχνουμε τον καφέ πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σ’ αυτόν. Να «μελετάμε», να σκεφτόμαστε δηλαδή, αυτά που θέλουμε να μας δείξει ο καφές».

Αστρολόγοι Μέντιουμ (από αγγελίες στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο)
… έπειτα από μακρόχρονη πολυετή πείρα στα βάθη της Μ.Ασίας και ειδικότερα στο Σεβδίκιο προέβλεπα το μέλλον μέσω της Αστρολογίας μετέπειτα εγκαταστάθηκα στην όμορφη Θεσσαλονίκη και εξακολουθώ να ασχολούμαι με την Αστρολογία και τα ζώδια των ανθρώπων. Όταν ρίχνω τα χαρτιά μου βλέπω : Ποιόν/α θα γνωρίσεις Πόσο θα κρατήσει η σχέση σου Αν θα παντρευτείς και πότε Αν θα μείνεις έγκυος και πότε Τί θα γίνει στα επαγγελματικά σου και εκατοντάδες άλλα θέματα θα σου απαντήσω ζωντανά εγώ Θεία Μαρίτσα και οι συνεργάτες μου στις δικές σου αποκληστικές ερωτήσεις από σταθερό και όλα τα κινητά τηλέφωνα …….

ΘΕΛΕΙΣ να ξέρεις ποια μέρα είναι καλή για να λάβει την αίτηση του διαζυγίου σας? Έμπειρη σύμβουλος Φενγκ Σουι θα λάβει υπόψη της τα γενέθλια του ατόμου που θέλετε να χωρίσετε και με την βοήθεια του κινέζικου ημερολογίου θα σας πει! ……

ΚΥΡΙΑ με φυσικό χάρισμα βλέπει φλυτζάνι στο χώρο της. Δεκτές και τηλεφωνικές αστρολογικές προβλέψεις για τα ζητήματα που σας απασχολούν ……. κα Ελένη

ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΕΣ ΞΕΜΑΤΙΑΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ONLINE ΚΑΦΕΤΖΟΥΔΕΣ
Aλλοι από περιέργεια και άλλοι από πεποίθηση συμβουλεύονται καθημερινά το ωροσκόπιό τους, επιθυμούν να μάθουν τι τους επιφυλάσσει η μοίρα το ερχόμενο διάστημα, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ανθρώπων που δεν ξεμυτίζουν από το σπίτι αν δεν δουν στον ονειροκρίτη την ερμηνεία του χθεσινοβραδινού τους ονείρου.
Και ας μην πιστέψει κανείς ότι όλα αυτά γίνονται μόνο με τον πατροπαράδοτο τρόπο και ότι οι νέες τεχνολογίες είναι αχαρτογράφητη χώρα. Tο διαδίκτυο ήδη διαθέτει ιντερνετικές ξεματιάστρες και ψηφιακές καφετζούδες που μέσα από την οθόνη του υπολογιστή «προβλέπουν τα μελλούμενα» ή «διώχνουν την κακή ενέργεια». Δεκάδες χιλιάδες είναι οι επισκέψεις στις πάνω από 100 ιστοσελίδες που έχουν ως αντικείμενο τα μέντιουμ, την αστρολογία, την καφεμαντεία, το ξεμάτιασμα, τη χαρτομαντεία, την τσιγάνικη τράπουλα, τους ονειροκρίτες κλπ. Πάνω από 50.000 είναι αυτοί που επισκέπτονται στην Ελλάδα καθημερινά τις 15 πιο γνωστές ιστοσελίδες αυτού του τύπου και δεν είναι λίγοι όσοι καταφεύγουν στις υπηρεσίες τους.
H ηλεκτρονική καφετζού (για παράδειγμα μια από τις πολλές η http://kafetzou.com. ), ανά στιγμή ικανοποιεί την έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου να προβλέπει το μέλλον, ενώ άλλες δίνουν τις ερμηνείες τουςς μέσω e-mail. Η ξεματιάστρα μέσα από την οθόνη του υπολογιστή διώχνει την κακή ενέργεια, ενώ χαρτομάντες προβλέπουν τα μελλούμενα μέσα από διαδικτυακές τράπουλες.

H φωτογραφία του φλιτζανιού στέλνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην… καφετζού και αυτή απαντά ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Δίνει και οδηγίες χρήσης: «Όταν φτιάχνουμε τον καφέ πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σ’ αυτόν. Να «μελετάμε», να σκεφτόμαστε δηλαδή, αυτά που θέλουμε να μας δείξει ο καφές. Να τον πίνουμε με την ίδια τελετουργία… Σκεφτόμαστε και μελετάμε πρόσωπα και καταστάσεις που μας ενδιαφέρουν… Η προσωπική μας αύρα διαχέεται στο φλιτζάνι και βοηθάει στο φανέρωμα των μελλούμενων. Σκεφτόμαστε θετικά… Πιστεύουμε σ’ αυτό που κάνουμε… Όταν τελειώσει ο καφές δεν το πίνουμε μέχρι να μείνει ο τζελβές [κατακάθι] τελείως στεγνός. Πρέπει να έχει λίγο υγρό καφέ για να μπορέσουμε να γυρίσουμε το φλιτζάνι. Με κυκλικές κινήσεις γυρίζουμε το φλυτζάνι έτσι ώστε να καλυφθεί ολόκληρο και να μην μείνει καθόλου σκούρο στο κάτω μέρος. Μετά γυρίζουμε.
το φλυτζάνι ανάποδα πάνω σε απορροφητικό χαρτί, το σταυρώνουμε και το αφήνουμε να στεγνώσει τουλάχιστον 5 λεπτά. Όσο ασχολούμαστε με τη διαδικασία του φλυτζανιού η σκέψη μας είναι συγκεντρωμένη σ’ αυτά που περιμένουμε… Με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας (ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, εμαιλ, ιστοσελίδες κλπ) στείλτε τις φωτογραφίες σας και περιμένετε την ανάγνωση.»

Τι συμβαίνει και δορυφοριοποιούμαστε στο φαντασιακό; Τι τρέχει και “ξαναμαγεύεται” ο κόσμος;
Η ανθρωπότητα καταφεύγει, σε καιρούς δύσκολους, στη δοξασία και στη μεταφυσική για να παρηγορήσει τους φόβους της. Είναι φανερό ότι “σε χρόνια δίσεκτα και χρόνια οργισμένα”, όπως τα σημερινά, νεκρανασταίνεται από το σκοτεινό παρελθόν της αμάθειας, της δεισιδαιμονίας και των προλήψεων, το πνεύμα ενός κόσμου απ’ όπου έχει λείψει το πνεύμα. Όσο φοβόμαστε ή αποφεύγουμε με την πολιτική δράση να αλλάξουμε τον κόσμο, αλλάζουμε κόσμο

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το