Παρέμβαση εργαζόμενων στην υγεία πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας με αφορμή επίσκεψη του υπουργού υγείας, Άδ. Γεωργιάδη, για κόψιμο κορδέλας και εγκαίνια. Με τη δημόσια υγεία, την υγεία των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων να βρίσκεται σε τραγική κατάσταση εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης και του εν λόγω υπουργού, οι επισκέψεις αυτές γίνονται αφορμή για διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις.

Τα προβλήματα στην περιοχή πολλά, όπως ανέφερε μέλος της Ένωσης Ιατρών του νομού Ημαθίας, τέτοια που απαντώνται σε όλα τα νοσοκομεία και τις δομές υγείας. Ας αναφέρουμε ορισμένα από όσα επισημάνθηκαν: γερασμένο προσωπικό στα δύο νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής, Βέροιας και Νάουσας, ελλείψεις και κενά τα οποία “καλύπτονται” με “αλχημείες”, όπως το επικουρικό προσωπικό που καλείται να κλείσει τρύπες που δεν κλείνουν ή με προσωπικό από προγράμματα “προσυντάξεως” και άλλα παρόμοια! Πρωτοβάθμια φροντίδα ανύπαρκτη, γιατροί που εργάζονται με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών, ανυπαρξία ασθενοφόρων και σύναψη συμφωνιών με ιδιωτικά, έλλειψη βέβαια πληρωμάτων στο ΕΚΑΒ και οχήματος ασθενοφόρου -ΕΚΑΒ δηλαδή μόνο κατ’ όνομα! Εργολάβοι καθαριότητας που νέμονται άφθονο χρήμα, πληρώνουν όμως μισθούς πείνας! Και βέβαια στις αποσκευές των προβλημάτων των νοσοκομείων στην περιοχή ας μην ξεχνάμε και όλα τα χρόνια προβλήματα της δημόσιας υγείας που έχουν επισωρευτεί τόσα χρόνια εξαιτίας μιας πολιτικής που κυριολεκτικά αδιαφορεί για την υγεία των εργατών και του λαού και την έχει καταντήσει πολύ ακριβή υπόθεση και ενδιαφέρεται για την ικανοποίηση ιδιωτικών συμφερόντων!

Θα μου πείτε όλα τα παραπάνω είναι γνωστά σε καθέναν που του ‘λαχε να προστρέξει αυτός ή κάποιος δικός του στα νοσοκομεία, όταν βρεθεί στην ανάγκη. Αποτελούν την τραγική πραγματικότητα της φτώχειας και της εξαθλίωσης και σε αυτό το πεδίο των εργατολαϊκών στρωμάτων, της διάλυσης της υγείας από την πολιτική των διαδοχικών κυβερνήσεων -σήμερα της ΝΔ- που υπηρετούν τη ντόπια ολιγαρχία και τους ξένους ιμπεριαλιστές!

Για άλλη μια φορά οι διαμαρτυρόμενοι, γιατροί- νοσηλευτές και άλλοι, αντιμετωπίστηκαν από τις αστικές αρχές ως δυνάμει “εγκληματίες” και κίνδυνος για τον αξιότιμο υπουργό και τους ακόλουθούς του. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και δυνάμεων της ΟΠΚΕ απέναντι από τους συγκεντρωμένους, που τάραξαν τη φιέστα και την ησυχία του κυβερνητικού επισκέπτη;

Ματιές από τη Βόρεια Ελλάδα

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το