Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων

Καταγγελία για καθυστερήσεις καταβολής μισθοδοσιών

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) καταγγέλλει την επιδεικτική αδιαφορία και προκλητική αδράνεια του Υπουργείου Πολιτισμού μπροστά στο διευρυνόμενο πρόβλημα των καθυστερήσεων πληρωμών σε υπο-/έργα αυτεπιστασίας σε ολόκληρη την επικράτεια.

Ενδεικτικά αναφέρουμε από τις πληροφορίες και καταγγελίες που ήδη έχουν φτάσει στον Σύλλογό μας, ότι αυτή τη στιγμή παραμένουν απλήρωτοι

όλοι οι εργαζόμενοι (αρχαιολόγοι και άλλες ειδικότητες) στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε έργα αυτεπιστασίας για το φυσικό αέριο

όλοι οι εργαζόμενοι (αρχαιολόγοι και άλλες ειδικότητες) σχεδόν σε όλα τα έργα αυτεπιστασίας  που εκτελούνται στο Δήμο Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής από την ΕΦΑ Χαλκιδικής και Αγίου Όρους

όλοι οι εργαζόμενοι με αυτεπιστασία (αρχαιολόγοι και άλλες ειδικότητες) στο έργο κατασκευής του νέου Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης

Σε όλες τις περιπτώσεις οι Εφορείες Αρχαιοτήτων νίπτουν τας χείρας των, και επιρρίπτοντας τις ευθύνες για τις καθυστερήσεις είτε στους συναρμόδιους φορείς είτε/και στα μακρά πρωτόκολλα διαδικασιών, αδυνατούν να απαντήσουν στους εργαζόμενους για τη χρονική στιγμή στην οποία οι τελευταίοι θα ξαναπληρωθούν.

Δεν μας ενδιαφέρουν οι δικαιολογίες τους! Δεν μας ενδιαφέρει να παρακολουθήσουμε το παιχνίδι της αέναης μετάθεσης των ευθυνών. Απαιτούμε από τον τυπικό και ουσιαστικό εργοδότη μας, το ΥΠΠΟ, να αναλάβει την υποχρέωσή του για την τακτική και ορισμένη χρονικά μισθοδοσία των εργαζομένων.

Απαιτούμε από τη διοίκηση του υπουργείου Πολιτισμού, από τις διοικήσεις και τα λογιστήρια των Εφορειών, να δώσουν τέλος στο παραμόνιμο καθεστώς των καθυστερήσεων πληρωμών, οι οποίες είναι συχνότατες στις ενάρξεις έργων κρατικής χρηματοδότησης/ΕΣΠΑ και στις περιόδους μεταπτώσεων ανάμεσα σε ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ συνδέονται με τις υπογραφές και άλλες απλές ενέργειες των συναρμόδιων υπουργείων οι οποίες ποτέ δεν έρχονται στην ώρα τους, και πάντοτε με την έλλειψη του στοιχειωδέστερου αναγκαίου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στις Εφορείες Αρχαιοτήτων.

Απαιτούμε

► την άμεση καταβολή των οφειλομενών προς όλους τους εργαζόμενους!

Ακόμη και η μία ημέρα καθυστέρησης στη μισθοδοσία ενός εργαζόμενου, πρακτικώς συνιστά παράνομη, μονομερή, μετατροπή της σύμβασης σε βάρος του από την πλευρά του εργοδότη! Να τελειώσει εδώ η υποτίμηση της εργασίας μας!

► τη διασφάλιση της σταθερής και απρόσκοπτης μισθοδότησης των συμβασιούχων στο ΥΠΠΟ!

► μαζικές προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στο ΥΠΠΟ, για να αντιμετωπιστεί το γιγαντωμένο, πλέον κρίσιμο, πρόβλημα της υποστελέχωσής του!

► μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το