ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ,ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Σήμερα 9/11 πραγματοποιήθηκε Συνέλευση Αγώνα μέσα στο κατειλημμένο Υπ. Παιδείας από μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς (μόνιμους και αναπληρωτές). Συζητήσαμε τα οξυμμένα προβλήματα μας και την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας.

Διαπιστώσαμε τα εξής:

1. Τα προβλήματά μας είναι κοινά και απορρέουν από την πολιτική εφαρμογής των μνημονίων, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το ξεπέρασμα της κρίσης σε βάρος των εργαζομένων και της νεολαίας.

2. Η επίθεση της αντιδραστικής αναδιάρθρωσης της εκπαίδευσης το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενταθεί.

3. Για αυτούς τους λόγους η διαμόρφωση κοινού μετώπου μαθητών-φοιτητών-εκπαιδευτικών με κοινά αιτήματα, η μαζικοποίηση και η κλιμάκωση του αγώνα μέσα από τις διαδικασίες και τις συνελεύσεις κάθε χώρου, είναι όσο ποτέ αναγκαία.

Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώρος

Επιμένουμε στα αιτήματα μας:

· Ένα ενιαίο πτυχίο με όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα σε αυτό. Το πτυχίο να αποτελεί τη μόνη προϋπόθεση για μόνιμη και σταθερή εργασία με αξιοπρέπεια.

· Μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί όλων των αναπληρωτών εδώ και τώρα.

· Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και έκτακτα κονδύλια τώρα για τις ανάγκες των φοιτητών, των μαθητών και των εργαζομένων.

· Να αποσυρθούν τώρα οι αντιεκπαιδευτικές ανακοινώσεις για το νέο Λύκειο. Όχι Λύκειο εξεταστικό κέντρο- ΟΧΙ στην κατάργηση της Γ΄Λυκείου και στην μετατροπή της σε προπαρασκευαστικό έτος. Ουσιαστική μόρφωση για όλους.

· Όχι στις καταργήσεις-συγχωνεύσεις-κλεισίματα τμημάτων, σχολείων και σχολών.

Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώρος

· Μόνη προϋπόθεση εργασίας το πτυχίο-Όχι στο εμπόριο πιστοποιήσεων. Μόνη προϋπόθεση μόνιμων διορισμών το πτυχίο και η προϋπηρεσία.

· Κατάργηση του πιστοποιητικού διδακτικής και παιδαγωγικής επάρκειας.

· Απόσυρση του ν. Γαβρόγλου

· Κατάργηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά- Ούτε σκέψη για εφαρμογή στα προπτυχιακά .

· Καμία σκέψη για την κατάργηση του ασύλου.

Κλιμακώνουμε αποφασιστικά τον αγώνα μας, στέλνοντας μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση: Μην τολμήσετε να κατεβάσετε νέα μέτρα-Ικανοποίηση τώρα όλων των δίκαιων αιτημάτων μας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 16 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες

Συνεχίζουμε δυναμικά:

1. Με γενικές συνελεύσεις στα σχολεία, στους φοιτητικούς συλλόγους και στα σωματεία.

2. Σε κάθε αιφνιδιαστική κατάθεση μέτρων από την πλευρά της κυβέρνησης (προσοντολόγιο, νέο Λύκειο, νομοσχέδιο για καταργήσεις, συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολών, αξιολόγηση), προχωράμε σε καταλήψεις Διευθύνσεων και Περιφερειών.

3. Συμμετέχουμε μαζικά και διασφαλίζουμε δυναμικά στις κινητοποιήσεις για τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

4. Προχωράμε σε συμμετοχή στην απεργία στις 14/11.

5. Προχωράμε σε πανεκπαιδευτική κινητοποίηση το επόμενο χρονικό διάστημα στο κέντρο της Αθήνας.

ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ-ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το