ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤASKUS

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 3/1, 07:45 το πρωί,

μπροστά από τα γραφεία της εταιρείας, Κωλέττη 25 (απέναντι από το ONE SALONICA)


ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ TASKUS: ΤΕΤΑΡΤΗ 3/1, 19:00 το απόγευμα

στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Για άλλη μια φορά η TaskUs κατέφυγε στην προσφιλή της τακτική των απολύσεων! Και όλα αυτά; Χριστουγεννιάτικα! Αυτό ήταν το «δώρο» της εταιρείας σε εργαζόμενους του project που λήγει στο τέλος του έτους. Μια εταιρεία πολυεθνική με πάνω από 150 πελάτες-μεγαθήρια και με καθαρά κέρδη πέρυσι 40 εκατομμύρια δολάρια, αντί να μεταφέρει τους συναδέλφους αυτούς σε άλλο project, όπως θα μπορούσε να είχε κάνει ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται, επέλεξε να τους απολύσει.

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους της TaskUs που συμμετείχαν στη στάση εργασίας που προκήρυξε το ΣΕΤΗΠ για τις 22 Δεκέμβρη, ενάντια στις επικείμενες απολύσεις των συναδέλφων, διεκδικώντας να μην καταλήξουν στην ανεργία, αλλά να απορροφηθούν σε άλλα project. Χαιρετίζουμε επίσης όσους συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις και έδειξαν την αλληλεγγύη τους. Ήταν άλλη μια δυναμική απάντηση στη στάση της εταιρείας, η οποία εν τέλει ανακοίνωσε στους συναδέλφους την απόλυσή τους.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά της διοίκησης της εταιρείας, όπου σε αίτημα του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ, αλλά και μέλους του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης για συνάντηση, ώστε να συζητηθεί το ζήτημα των επερχόμενων απολύσεων και της ανάγκης αύξησης των μισθών στο προσωπικό, δεν είχαν το θάρρος να εμφανιστούν και επί της ουσίας κρύβονταν, με τη δικαιολογία πως τάχα δε βρισκόταν κανείς στο κτίριο, τακτική που έχουν ακολουθήσει και στο παρελθόν.

Η ανησυχία τους, όπως αποδείχτηκε, ήταν τόσο μεγάλη που έφτασαν στο σημείο να αποτρέπουν τους εργαζόμενους που σχολούσαν να εξέλθουν από την κεντρική είσοδο, κρατώντας τους μέσα στο κτίριο για αρκετή ώρα, ώστε να τους εμποδίσουν από το να συναντηθούν με τα μέλη του ΣΕΤΗΠ και τους συναδέλφους τους που συμμετείχαν στη στάση εργασίας, οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι απ’ έξω. Ομοίως, να μην επιτρέπουν και σε εργαζόμενους που συμμετείχαν στη στάση εργασίας και ήταν συγκεντρωμένοι απ’ έξω, να μπουν στο κτίριο για να πάρουν τα πράγματά τους.

Για να δικαιολογήσει την απαράδεκτη αυτή πρακτική, η διοίκηση της εταιρείας έπεσε τόσο χαμηλά που κατάντησε να συκοφαντεί και να διαδίδει αισχρά και γελοία ψεύδη, πως τάχα οι συγκεντρωμένοι είχαν βίαιες διαθέσεις και πως επεδίωκαν να προκαλέσουν ζημιές στην είσοδο του κτιρίου! Στην πραγματικότητα, αυτό δείχνει πως φοβούνται! Φοβούνται μήπως διογκωθεί η αγανάκτηση του προσωπικού απέναντι στις απολύσεις, την εντατικοποίηση και την πίεση της δουλειάς, τους καθηλωμένους μισθούς και κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν την επαφή των εργαζόμενων με το ΣΕΤΗΠ. Δεν πρόκειται να πετύχουν τίποτα.

Για άλλη μια φορά θρυμματίζεται το προσωπείο του “people first” που καλλιεργεί η διοίκηση της εταιρείας, που δε διστάζει να στείλει συναδέλφους στην ανεργία, να διαδώσει ψεύδη, να αντιμετωπίζει το προσωπικό της σαν πρόβατα που τα κλείνει στο μαντρί.

Την Τετάρτη 3 Γενάρη, στις 19:00, στο ΕΚΘ, συνεχίζουμε με σύσκεψη εργαζομένων της TaskUs για να οργανωθεί η συνέχεια του αγώνα: 

– Να ανακληθούν οι απολύσεις, κανένας στην ανεργία, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Οι συνάδελφοι να απορροφηθούν άμεσα σε άλλα project χωρίς καμιά βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας.

-Αυξήσεις στους μισθούς για όλο το προσωπικό της TaskUs. Κανείς κάτω από 1400€ μικτά.

– Μετακίνηση προς και από το χώρο εργασίας με ευθύνη της εταιρείας.

– Μέτρα προστασίας στο χώρο εργασίας για αποφυγή ασθενειών ή επιδείνωση της υγείας των εργαζομένων. Όχι στο συνωστισμό, μέτρα για επαρκή εξαερισμό. 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το