Άλλο ένα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα με νεκρό 25χρονο συνάδελφο είχαμε μόλις μία μέρα μετά την απεργία της21/9/2023στις 22/9 το πρωί στο Αγρίνιο. Ήρθε να συμπληρώσει το μακρύ κατάλογο των εργατών που σακατεύονται στους χώρους δουλειάς και πολλοί από αυτούς αφήνουν και την ίδια τους τη ζωή στον αγώνα που κάνουν για την επιβίωσή τους. Την ώρα που η κυβέρνηση και ο υπουργός Εργασίας έχουν επιδοθεί σε ένα επικοινωνιακό σόου με ψέματα και μεγαλοστομίες, ώστε να κρύψουν τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς παρουσιάζοντας το νόμο – τερατούργημα με την 13ωρη εργασία ως φιλεργατική πολιτική, ο κλάδος της οικοδομής θρηνεί ακόμη έναν νεκρό.Εργάζονταν στην τεχνική εταιρεία «ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ» σε έργα της ΔΕΥΑΑ του Δήμου Αγρινίου.

Δεν βλέπουμε να “ιδρώνει το αυτί του” του υπουργού Εργασίας που μέρα παρά μέρα σκοτώνονται εργάτες στους χώρους δουλειάς

Για το λόγο αυτό συλλαλητήριο διοργανώνει η Ένωση Οικοδόμων και Εργαζομένων σε συναφή επαγγέλματα Αιτωλοακαρνανίας την Πέμπτη 28/9, στο Αγρίνιο.

Απαιτούν άμεσα να διαλευκανθεί το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν .Να επανδρωθούν οι υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας και να έχουν πλήρεις αρμοδιότητες , που δυστυχώς η κυβέρνηση τις έχει αφαιρέσει.Να ενταθούν οι έλεγχοι σε όλους τους χώρους δουλειάς .Να παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας.

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ.

Μπροστά οι ζωές μας και οι σύγχρονες ανάγκες μας και όχι τα κέρδη των εργοδοτών.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΣΤΙΣ 8μμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το