ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΩΡΑ 6 μ.μ.

Στην πλατεία Μετρό Πανόρμου

ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΑΣ

  • Για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον πυρήνα του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, το οποίο έχει μεταβληθεί σε ένα απέραντο παράνομο πάρκινγκ πάσης φύσεως οχημάτων.
  • Για τις καταστροφικές συνέπειες που επιφέρουν στο Πάρκο: ο κατακερματισμός, οι περιφράξεις, η εμπορευματοποίηση (αναψυκτήριο Anassa, Άρχων), οι ασύμβατες χρήσεις (Μπάντμιντον, ΕΠΟ, Γεν. Γραμμ. Έρευνας και Τεχνολογίας) και η διαμπερής κυκλοφορία .

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ

  • Το νέο Προεδρικό Διάταγμα, για την προστασία του όρους Υμηττού, να μην εμπεριέχει δυσμενέστερες διατάξεις, σε σχέση με το υπάρχον Π.Δ 187/Δ/2011.
  • Τη δημιουργία του ενιαίου Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή με υψηλό και πυκνό πράσινο, χωρίς εμπορευματοποίηση, με την απομάκρυνση όλων των στρατοπέδων και των άλλων μη συμβατών για Πάρκο χρήσεων.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή (ιδιαίτερα με τις δραματικές εξελίξεις της κλιματικής κρίσης) θα προσφέρει τεράστια οφέλη σε όλους τους κατοίκους της Αττικής όπως: επικοινωνία, αναψυχή, πολιτιστική δραστηριότητα αλλά και καταφυγή σε περίπτωση έκτακτων συνθηκών από φυσικές καταστροφές (σεισμοί, καύσωνες κλπ.)

Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι για γίνει αυτό, χρειάζεται αγώνας μαζικός, ενωτικός και επίμονος με τη συμμετοχή όλων μας

ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΣΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Η Γραμματεία της Επιτροπής

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το