Συγκέντρωση αλληλεγγύης: Παρασκευή 15/10/2021, στις 9 πμ, Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

-Απαιτούμε να σταματήσει η δίωξη του πολιτικού πρόσφυγα Μουσταφά, καθώς και την αθώωσή του.

-Να γίνουν άμεσα αποδεκτά τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες των λαών της Τουρκίας

Το πρωί της Παρασκευής 15/10 δικάζεται ο πολιτικός πρόσφυγας και μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν, Μουσταφά, γιατί στις 22/7/2020 πέταξε τρικάκια στο εξωτερικό τοιχίο που περιβάλλει το Τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Η παρέμβαση αυτή έγινε, επειδή το τουρκικό κράτος οδήγησε στο θάνατο τα φυλακισμένα μέλη του Grup Yorum που πραγματοποιούσαν πολύμηνη απεργία πείνας.

Πρόκειται για τη Helin Bölek που πέθανε στις 3/5/2020 μετά από 288 μέρες απεργίας πείνας και τον İbrahim Gökçe που πέθανε στις 7/5/2020 μετά από 323 μέρες απεργίας πείνας. Ο ανυπότακτος και επίμονος αγώνας των Τούρκων αγωνιστών και αγωνιστριών σε συνδυασμό με τη διεθνιστική αλληλεγγύη απέφεραν τελικά την αποφυλάκιση του δικηγόρου του λαού Aytaç Ünşal και την ικανοποίηση των αιτημάτων της κρατούμενης Didem Akman, η οποία όμως κατεβλήθη από την πολύμηνη εξάντληση της απεργίας πείνας που πραγματοποιούσε επί 238 μέρες και πέθανε τελικά στις 27/8/2020.

Το ιστορικό

Την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού τέσσερις Τούρκοι αγωνιστές, η Helin Bölek και ο İbrahim Gökçek μέλη του συγκροτήματος και ο Mustafa Koçak, καθώς και η Ebru Timtik μετά από πολυήμερη απεργία πείνας δώσανε τη ζωή τους στον αγώνα για δικαιοσύνη και ελευθερία έκφρασης στους λαούς της Τουρκίας.

Παλέψανε με τρομερή δύναμη ψυχής και ανιδιοτέλεια για τα δίκαια αιτήματα του συγκροτήματος Grup Yorum, να του επιτρέπεται να δίνει συναυλίες στην Τουρκία και για το σύνολο των αιτημάτων της απεργίας πείνας. Πέθαναν αντιστεκόμενοι ενάντια στην καταπίεση και τη φίμωση που έχει επιβάλλει το φασιστικό καθεστώς Ερντογάν στους αγωνιστές και τους λαούς της Τουρκίας.

Ένα μέλος του γραφείου “των νομικών του λαού” ο Aytaç Ünşal κατάφερε να απελευθερωθεί ενώ ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα της κρατούμενης Didem Akman, νίκες που προήλθαν μέσω του αγώνα και της Αντίστασης, των μαρτύρων και της τεράστιας αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε σε όλα τα μέρη της γης . Η νίκη του αποτελέσματος της αλληλεγγύης σε όλον τον κόσμο στον αγώνα τους, δεν μπόρεσαν να κρατήσουν στη ζωή την Ebru Timtik λόγω της μεγάλης εξάντλησης που είχε υποστεί από την μακρόχρονη απεργία των 238 ημερών.

Με τον αγώνα τους οι απεργοί πείνας μεταξύ άλλων διεκδικούσαν:

-Να γίνουν άμεσα δεκτά τα αιτήματα του Grup Yorum.

-Να αρθεί το καθεστώς αδικίας των προειλημμένων αποφάσεων στις πολιτικές διώξεις και στις δίκες.

-Να ακυρωθούν όλες οι άδικες ποινές που δόθηκαν ως αποτέλεσμα των εκδικητικών δικών.

Στην Ελλάδα

Στις 15/10/2021 έχει οριστεί η δίκη του πολιτικού πρόσφυγα Μουσταφά. Ο οποίος έχει στοχοποιηθεί και προσαχθεί στο παρελθόν μαζί με άλλους αγωνιστές επειδή μετά το θάνατο της απεργού πείνας Ebru Timtik έκαψε σε διαμαρτυρία έξω απ΄ το Τουρκικό προξενείο της θεσσαλονίκης φωτογραφία με το πρόσωπο του Ερντογάν.

Η επιτροπή συνεχίζει τον αγώνα με τις διεκδικήσεις των απεργών πείνας και των λαών της Τουρκίας για δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες και απαιτεί το σταμάτημα της δίωξης, καθώς και την αθώωση του Μουσταφά.

Σε όλα τα μέρη του κόσμου και στη χώρα μας συνεχίζεται η διεθνιστική αλληλεγγύη με απαίτηση να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα των λαών της Τουρκίας. Ο αγώνας ενάντια στην αδικία, την καταπίεση, το φασισμό, την ταξική και ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση δε γνωρίζει σύνορα. Οι λαοί ενωμένοι μπορούν να νικήσουν.

Η επιτροπή σας καλεί να στηρίζετε τις διεκδικήσεις, τις κινητοποιήσεις και τις δραστηριότητες που οργανώνει για να γίνουν δεκτά τα δίκαια αιτήματα των λαών και των εργαζόμενων της Τουρκίας και του Κουρδιστάν.

Σας καλεί να δείχνετε όπως μπορείτε την αμέριστη αλληλεγγύη σας στους λαούς και τους εργαζόμενους της Τουρκίας και του Κουρδιστάν συναισθανόμενοι τις δύσκολες συνθήκες που ζουν και αγωνίζονται κάτω απ’ το φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν.

Απαιτούμε να σταματήσει η δίωξη του πολιτικού πρόσφυγα Μουσταφά, καθώς και την αθώωσή του. Απαιτούμε να σταματήσει η δίωξη του Μουσταφά, πολιτικού πρόσφυγα από την Τουρκία

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ! Όλα για την Νίκη, Όλα για το λαό !

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το